На Тернопіллі мінсоцполітики налагодило діалог з людьми з вадами слуху

На Тернопіллі мінсоцполітики налагодило діалог з людьми з вадами слуху

06.04.21 08:19 0 388
Пілотний проект «Почуй мене», що реалізується Міністерством соціальної політики у співпраці з громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність», набирає обертів.

Від презентації та старту проекту, який покликаний полегшити комунікацію нечуючих людей з органами державної влади, минуло менше місяця, однак вже є конкретні позитивні результати.

Протягом березня надійшло понад 200 звернень від нечуючих та слабочуючих громадян на «гарячу лінію» 15-39. Завдяки проекту вони отримали можливість користуватись послугами сурдоперекладача в дистанційному режимі та отримати відеовідповідь, що значно спрощує їх комунікацію з державою з питань соціального захисту, соціальних послуг та необхідної допомоги.

«Прямий діалог між Міністерством та людьми з інвалідністю сприяє розбудові безбар'єрної України, де всі без винятку громадяни мають рівні права та можливості, зокрема щодо реалізації конституційного права на звернення до органів державної влади. Проект актуальний і затребуваний, тому цей досвід варто застосувати в інших державних установах, органах соціального захисту населення та закладах, де люди вирішують життєво важливі питання», - зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Довідково

5 березня 2021 року Марина Лазебна відкрила пілотний проект «Почуй мене». Відкриття проекту відбулось за участі Першої Леді Олени Зеленської, Надзвичайного і Повноважного Посла Канади Лариси Ґаладзи, Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина Анки Фельдгузен, керівниці проекту ПРООН «Права людини для України», в. о. голови Офісу Ради Європи Олени Литвиненко, керівниці проекту Ради Європи Сюзанни Мнацаканян

#КабінетМіністрів #ОфісПрезидента

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У МЗС прокоментували ...
Наступна новина: Гривня повернула втрачені в ...

КОМЕНТАРІ