У Туреччині затримали 10 адміралів у відставці за підозрою в організації держперевороту

У Туреччині затримали 10 адміралів у відставці за підозрою в організації держперевороту

06.04.21 09:35 0 642
У Туреччині затримала десятьох відставних адміралів, які підписали відкритого листа, що підтверджує важливість для безпеки Туреччини Конвенції Монтре, спрямованої на запобігання мілітаризації Чорного моря, повідомили державні ЗМІ 5 квітня.

За повідомленнями, ще чотверо підозрюваних мають з'явитися в поліцію Анкари протягом трьох днів, повідомляє інформаційне агентство Anadoly.

Відкритий лист, підписаний 104 колишніми високопоставленими службовцями Військово-морських сил, викликав осуд турецької влади, яка побачила в ньому прямий виклик з боку військових цивільному уряду.

Офіційний представник президента Ібрагім Калін заявив, що в листі є ознаки військової змови з метою повалення уряду.

«Група відставних військових ставить себе в смішне і жалюгідне становище своєю заявою, яка перегукується з часом військових переворотів», – сказав Калін.

4 квітня прокуратура почала розслідування щодо відставних адміралів за підозрою в «угоді про вчинення злочину проти державної безпеки і конституційного порядку», повідомляє телекомпанія NTV. Повідомляється, що їх звинуватили в «застосування сили і насильства для повалення конституційного ладу».

Минулого місяця Туреччина схвалила план будівництва величезного каналу, що з'єднуватиме Чорне море на північ від Стамбула із Мармуровим морем на півдні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Туреччина затвердила план розвитку каналу «Стамбул» для полегшення судноплавства через протоку Босфор

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Україна й Катар мають ...

КОМЕНТАРІ