Болгарія: прем’єр Борисов може не сформувати новий кабінет після виборів

Болгарія: прем’єр Борисов може не сформувати новий кабінет після виборів

06.04.21 08:32 0 356
Правоцентристська партія ГЕРБ («Громадяни за європейський розвиток Болгарії») болгарського прем'єр-міністра Бойка Борисова набирає найбільшу кількість голосів на парламентських виборах, які відбулися 4 квітня, але може не сформувати владну коаліцію.

Станом на ранок 5 квітня Центральна виборча комісія підрахувала понад 60% виборчих бюлетенів, партія ГЕРБ здобуває 25,3% голосів. Нова партія проти істеблішменту «Є такий народ» посідає друге місце – 18,5 відсотка, за нею йде опозиційна Соціалістична партія – близько 15 відсотків. Чотиривідсотковий бар'єр долають також ще дві партії.

Натомість націоналістична партія ВМРО, нинішній партнер по владній коаліції, здобуває підтримку лише 3,6% виборців і не проходить до парламенту. Остаточні офіційні результати очікуються протягом кількох днів.

Очікується, що ГЕРБ отримає близько 70 місць у парламенті, який складається з 240 депутатів, і Борисов отримає мандат на формування свого четвертого кабінету. Але утворити владну коаліцію йому буде важко, оскільки більшість партій, які проходять до парламенту, відкидають будь-яку співпрацю з ГЕРБ. Експерти не виключають можливості проведення нових виборів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Болгарії голова уряду Борисов пропонує створити нову коаліцію

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ