Чому люди грають в настільні ігри?

Чому люди грають в настільні ігри?

06.04.21 15:19 13 726

Кожна людина хоч раз у житті грала в настільні ігри. Їх історія починається ще 5,5 тисячі років назад. Однією з найперших є гра «Сенет». Створена вона була в Стародавньому Єгипті, і мала схожість з аналогом нинішніх шашок. Пізніше через тисячу років була придумана і донині відома забава — нарди. Придумана вона була на Близькому Сході та популярна по цей час, хоч і в зміненому вигляді.

Приблизно в цей же проміжок часу були винайдені ігрові кістки, які є обов'язковою частиною величезної кількості розваг. Також, хочеться відзначити, що усі найвідоміші ігри мають найдавніші прототипи. Отже, можна зробити висновок, що вони, постійно вдосконалюючись, супроводжували людину протягом всього часового проміжку розвитку цивілізації.

Різновиди настільних ігор

Існують різні види подібних ігор:

  • карткові;
  • рольові;
  • словесні;
  • з ігровим полем;
  • з олівцем і папером і т. д.

Навіть найпростіші з них розвивають логіку, уяву, мислення, пам'ять, фантазію, і багато іншого.

Для самих маленьких діточок настільна гра послужить відмінною дошкільною практикою, а старші діти зможуть правильно розвинути особистісні якості. Грати можна як одному, так і в величезної компанії, що сприяє поліпшенню комунікативних навичок.

Поразка в грі вчить аналізувати свої помилки та прораховувати ходи наперед для того, щоб відшукати більш простий метод досягнення мети й, як наслідок, перемоги. Практично всі забави даного виду будуються за принципом правильної побудови ходів, а також планування найкращої стратегії та тактики. В результаті цього відбувається значне поліпшення аналітичних здібностей і логічного мислення гравця. «Родзинка» такого виду розваг полягає в тому, що в них можна грати при будь-якій погоді та в будь-який час дня.

Монополія — найпопулярніша карткова настільна гра

Настільна гра Монополія з'явилася ще в 1930-х роках, і по праву вважається легендарною. Весь час свого існування гра була бестселером, купити її вважалося модним навіть в СРСР. Вона не втрачає своєї популярності й нині. Метою "Монополії" є покупка вільних об'єктів нерухомості, розташованих на ігровому полі. При вдалому збігу обставин і додатку кмітливості гравець може стати повноправним господарем міста, якщо по шляху до вершини усуне всіх конкурентів.

Успіх в "Монополії" залежить від декількох факторів:

  • вдалого проведення угод;
  • укладення коректних договорів;
  • вигідних капіталовкладень;
  • і, звичайно, везіння.

Переможцем в настільній грі стає той гравець, який зміг побудувати монополію, скупивши всю нерухомість. В ході гри учасники беруть найрізноманітніші рішення, тому неможливо розробити єдину виграшну стратегію, і завжди є можливість обіграти суперника, вміло скомбінувавши свої можливості та наявні гроші.

Нині є величезна кількість різновидів Монополії, одним з яких є гра "Величний пан". Це не просто монополія, а історично-економічна гра про ваше рідне місто (Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернігів і т. д.). Граючи в цю гру ви не просто будуєте монополію, а пізнаєте своє місто та пам'ятки які в ньому є. А тепер нумо розгляньмо основні плюси таких ігор.

Висновки

Настільна гра — відмінний конкурент комп'ютерним квестам. Їх асортимент настільки великий, що вибір гри стане цікавим заняттям як для дитини, так і для дорослого.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 99)
Попередня новина: Лайтбокси: що потрібно ...
Наступна новина: Стеклянные изделия по ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
osennyayakhandra - 06.04.21

ДА СУПЕР!!!!!!!!!!!!

аватар країна
powerc1ub - 06.04.21

Абсолютно согласен

аватар країна
hendolf - 06.04.21

поза конкуренцією

аватар країна
mosomorh - 06.04.21

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
Nyamh - 06.04.21

Я конечно, мало, что смыслю в данной теме, но постараюсь осилить.

аватар країна
dva4yu - 06.04.21

класс!

аватар країна
Tlgrm_aiden - 06.04.21

ух ти...

аватар країна
uncia_perca - 06.04.21

Спасибо огромное!

аватар країна
degerus - 06.04.21

Классно!

аватар країна
BitcoinPZ - 06.04.21

Гарний пост, двозначний ...

аватар країна
Dvachevski - 06.04.21

познавательная тема

аватар країна
L1ta0 - 06.04.21

Изумительно!

аватар країна
dontlooksoargh - 06.04.21

Прямо навіть не віриться