Що потрібно для приготування суші?

Що потрібно для приготування суші?

06.04.21 21:43 0 694

Суші — це традиційна японська страва, що містить в собі рис і начинку з риби або морепродуктів. Це одне з найбільш корисних сполучень, яке забезпечує підтримання високого імунітету та здорової ваги. Далі, ми розгляньмо які продукти для суші є незамінними. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину "Food Festival", в якому їх безпосередньо можна придбати.

Вибір інгредієнтів для суші

Кухарі, які мають багатий досвід в приготуванні класичних азіатських суші, знають про багатющу різноманітність компонентів. У це японське блюдо можна додати величезну кількість інгредієнтів. Продукти можуть змінюватися в залежності від наявності в магазині, пори року та настрою.

Поміж постійних компонентів для страви — морська капуста норі та білий круглий рис. Решта інгредієнтів можуть підбиратися кухарем. Серед популярних продуктів, які можна покласти в суші:

  • Риба. Це можуть бути: лосось, тунець, макрель, морський окунь та вугор.
  • М'ясо. Найбільш популярними є курка і бекон.
  • Вершковий сир. Подається в складі шапки на верхній частині суші макі.
  • Морепродукти. Японці застосовують велика різноманітність інгредієнтів. Вони активно включають в рецепти крабове м'ясо чи палички, гребінці, креветки, мідії.
  • Яйце у вигляді омлету.
  • Свіжі овочі, наприклад, авокадо, зелену цибулю, огірок, солодкий перець.
  • Давайте детальніше розглянемо кожен з популярних інгредієнтів суші.

Рис

Це один з основних складових, що ніколи не змінюється. Він є основою для всіх ролів і суші. До якості крупи пред'являються дуже серйозні вимоги. Для японської кухні більше підходить не довгий, а кругло зернистий рис, адже він занадто сильно розварюється. Необхідно дуже ретельно підбирати основу для суші. Досвідчені кухарі враховують міцність, консистенцію, клейкість крупинок. Важливо знати розмір, форму та рівень чистоти зерен. Продукт повинен мати належний термін придатності.

Необхідно правильно приготувати крупу. Її не можна недоварювати або переварювати. У першому випадку рис виявиться надто жорстким, а в другому — перетвориться в безформну кашу. Важливо вибирати тільки найякісніші зерна. Вони повинні бути цільними та мати матово-прозорий колір. На рисинках не повинно бути надколів, чорних крапок або слідів пилу. Найбільш досвідчені й кваліфіковані кухарі ретельно вивчають характеристики крупи при сонячному світлі перед тим, як готувати суші.

Васабі

Це популярний компонент рослинного походження, який використовується як спеція. Васабі — японський хрін, що володіє антисептичною дією. Він має яскравий зелений колір і еластичну консистенцію. Густа кашка має середній рівень гостроти. Така приправа користується великою популярністю в азіатських і європейських країнах. Її активно готують в Америці та Австралії.

Рослина відрізняється яскравим специфічним ароматом. За основу береться порошок, який розбавляється у воді зі спеціями та харчовими барвниками. Для пікантності в суміш додають масло і томатний соус. Даний соус відмінно розкриває смак рибних страв і чудово поєднується з морськими водоростями. Його можна без зусиль відшукати в будь-якому супермаркеті або невеликому магазині.

Васабі корисно вживати в їжу для профілактики цукрового діабету та атеросклерозі. Соус корисний для підвищення імунного захисту організму та боротьби з мікробами. Його варто приймати в їжу в невеликих кількостях. В іншому випадку можна спровокувати загострення гастриту та панкреатиту.

Імбир

Це незамінний інгредієнт суші макі, який надає страві приємну гостринку. Корінь має солодко-гострий смак. Він розрізається на найтонші пелюстки, які настоюють в маринаді. Після цього продукт набуває приємного рожевого відтінку.

У складі цього рослинного кореня виявлено величезну кількість вітамінів і антиоксидантів. Він багатий на магній, фосфор, кремній, калій і цинк. Регулярний прийом в їжу невеликої порції імбиру призводить до:

  • Відновленню захисних здібностей організму від радіаційного та ультрафіолетового випромінювання.
  • Уповільнення процесів старіння, збереження життєвої енергії через скорочення числа вільних радикалів.
  • Поліпшення процесів клітинного обміну.
  • Нормалізації складу крові, зниження рівня холестерину.
  • Гармонізації метаболічних процесів.
  • Заповненню енергетичного балансу, підвищення апетиту.
  • Профілактики жирових відкладень.
  • Усунення ознак запальних процесів, виведенню токсинів.
  • Зростання чоловічої потенції.
  • Підвищенню еластичності капілярів, активізації мозкового кровообігу.
  • Нормалізації секреції шкірного сала, профілактиці вугрової висипки.

Норі

Це сушена морська водорість, яка часто використовується для загортання рисових рулетиків. Норі має темно-зелений колір. Виготовляється у вигляді щільного шорсткого паперу. Відрізняється цінним хімічним складом. У ній містяться мінерали, аскорбінова кислота та йод. Систематичний прийом водоростей дозволяє:

  1. Нормалізувати роботу щитоподібної залози.
  2. Поліпшити функції серцево-судинної системи.
  3. Підтримувати імунітет.
  4. Знизити рівень холестерину в крові.
  5. Очистити кишківник.
  6. Поповнити запас омега-3 жирних кислот.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 93)
Попередня новина: Стеклянные изделия по ...
Наступна новина: Оцінка інтелектуальної ...

КОМЕНТАРІ