Для чого потрібні штрафи при порушенні ПДР?

Для чого потрібні штрафи при порушенні ПДР?

07.04.21 14:35 4 803

Правила дорожнього руху є невід'ємною та основною частиною організації руху транспортних засобів і пішоходів по дорогах загального користування. Без цього зводу законів поведінки всіх учасників дорожнього руху неможливо собі уявити сучасне життя. Знати та неухильно виконувати вимоги ПДР зобов'язаний кожен водій.

Чому всі повинні дотримуватись ПДР?

Такою ж невід'ємною частиною організації дорожнього руху є і список штрафних санкцій, що накладаються на водіїв, пасажирів, і пішоходів у разі порушення ними пунктів ПДР. При сучасній автоматичній системі виписування штрафів можна і не встежити за тим, що на ваше ім'я вже зареєстровано відповідний протокол. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, можна скористатися сервісом онлайн-перевірки та оплати штрафів. Це дуже зручний і швидкий спосіб моніторингу штрафів.

Повертаючись до самих правилам дорожнього руху, потрібно нагадати, що всі їх пункти в прямому сенсі слова «написані кров'ю». І це не просто красномовний вираз, який вживають для більшого пафосу, а правда життя. Кожен пункт правил дорожнього руху — це чиїсь життя, тому нехтувати виконанням вимог даного зводу дорожніх законів не слід. Деякі з них можуть здатися занадто категоричними, інші — дещо застарілими, проте поки вони прописані в ПДР, абсолютно кожен учасник руху повинен їх знати та виконувати.

Для чого були введені штрафи за порушення ПДР?

І штрафи за їх порушення придумані не просто так. В першу чергу, основним їх завданням є мотивування водіїв до дотримання правил дорожнього руху шляхом фінансових, адміністративних і навіть кримінальних санкцій. Велика частина порушень карається «гривнею». Як показує практика, такий спосіб робить досить сильний вплив на психологію водія, мотивуючи його не переступати дорожній закон. Крім того, грошові штрафи дають суттєві надходження до бюджету, в тому чи іншому вигляді перенаправлені на ремонт і будівництво доріг, придорожньої інфраструктури та т. д.

На відміну від самих ПДР, список штрафів змінюється досить часто. Це пов'язано як з внесенням змін як у формулювання вже чинних пунктів, так і з банальним коригуванням розмірів штрафних санкцій у зв'язку з інфляцією, зміною середнього рівня доходів громадян і т. п. Зазвичай зміни в так званій «штрафний таблиці» озвучуються в ЗМІ ще до їх вступу в силу, що дозволяє водіям і пішоходам адаптуватися під нові умови. До речі, в статті можна прочитати як відреагувала громадськість на нові штрафи за порушення ПДР.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 114)
Попередня новина: Клиника репродуктивной ...
Наступна новина: Порошкове фарбування ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
F1nya - 07.04.21

Куль надо таких статей по-больше!

аватар країна
Xacker32 - 07.04.21

І правда креатив ... супер!

аватар країна
Dreik1306 - 07.04.21

Дуже сподобалася ваша стаття

аватар країна
MBpies - 07.04.21

Готов дискутировать по теме?