Порошкове фарбування дисків: переваги та недоліки

Порошкове фарбування дисків: переваги та недоліки

07.04.21 15:01 2 911

Нині легкосплавні диски зазвичай встановлюються на більшість автомобілів, за винятком самих бюджетних авто, а порошкове покриття зробило їх більш яскравими та довговічними. Так що це за процес і чи є в ньому користь? Нумо розберімося. Ну а допоможе нам в цьому співробітник автомобільного ательє з ремонту дисків remontdiskov.center/pokraska-diskov.

Переваги порошкового фарбування:

  • Воно не пористе. Навіть фарба та лаки дозволяють невеликій кількості вологи з часом проходити через них, а переходячи до алюмінію вона починає роз'їдати його зсередини. Колеса з порошковим покриттям не страждають від «бульбашок», яким в кінцевому підсумку поступаються інші покриття.
  • Воно дуже міцне. Порошкове покриття — це товста, більш зносостійка обробка поверхні, яка може служити в 3 рази довше, ніж звичайні фарби та лаковані поверхні.
  • Забезпечує суцільне покриття. Оскільки це електростатичний процес, суміш порошкового покриття притягується до поверхні рівним шаром. Відсутній ризик утворення патьоків.
  • Швидке нанесення фарби. З підготовленим кругом фактичний час нанесення і затвердіння набагато менший, ніж при традиційному фарбуванні та лакуванні, оскільки необхідно виконати тільки операції змішування й затвердіння.
  • Техніка порошкового покриття може застосовуватися до коліс з різних матеріалів, включаючи сталь, нержавійку, а також алюмінієвий сплав.

Недоліки порошкового фарбування:

  • Воно досить товсте. Якщо на колесі є дуже складні деталі, то нанесення суміші може зробити їх тьмяними та повністю заповнити невеликі ділянки. Більш того, оскільки порошкове покриття являє собою досить товстий шар на металевій поверхні, який може частково змінити форму колеса, іноді це може привести до проблем з шинами автомобіля.
  • Складно підфарбувати. Якщо є диски з порошковим покриттям, які вимагають деякого доопрацювання, насправді краще очистити їх відразу та почати заново, а не намагатися відновити невеликі ділянки.
  • Незбалансований колір. Хоча покриття зазвичай має досить постійну товщину, після затвердіння більш тонкі ділянки можуть мати колір, який трохи відрізняється від більш товстих ділянок.

Висновки

Порошкове покриття — це міцний, еластичний процес, який може поліпшити зовнішній вигляд коліс, але потрібно бути обережними з тим, як і де його використовувати, оскільки товщина покриття може бути серйозною проблемою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 112)
Попередня новина: Для чого потрібні штрафи ...
Наступна новина: OnePlus 8 Pro - черговий ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
zendor - 07.04.21

Сколько ж можно говорить…

аватар країна
BitCoinMaestro - 07.04.21

Мені сподобалося!