З чого складається комплект для прийому Т2 телебачення?

З чого складається комплект для прийому Т2 телебачення?

08.04.21 12:41 4 628

Ви хочете приймати ефірне телебачення у себе вдома? Не знаєте, як це зробити? У цій статті розповімо, як підібрати комплект для прийому Т2 телебачення. Вибирати тюнер будемо зі списку сайту www.agsat.com.ua/ua/efirni-resyvery/. Розглянемо й інше обладнання, щоб насолоджуватися якісним звуком і зображенням Т2 мовлення.

Що таке ефірне телебачення?

Ефірне Т2 телебачення - це різновид телебачення, прийом якого можливий завдяки передавачам, розміщених на поверхні Землі. В Україні до зовсім недавнього часу можна було приймати лише аналогове телебачення. Восени 2018 року відбулося відключення аналогового мовлення і сигнал став цифровим. Таке нововведення гарантує набагато кращу якість зображення і звуку. Для прийому сигналу ефірного ТБ необхідно мати відповідне обладнання і правильну його конфігурацію.

Використання ефірного телебачення можливо без абонентської плати - воно абсолютно безкоштовне. Немає необхідності укладати будь-які додаткові контракти або платити додаткову плату. Все, що вам потрібно зробити, це озброїтися якісним обладнанням, яке дозволить вам приймати ефірний сигнал хорошої якості.

Телевізійна приставка

Базове устаткування - це телевізор, який може бути оснащений вбудованим тюнером DVB-T2. Більшість телевізорів нового покоління мають такий вбудований тюнер. Само собою зрозуміло, що в телевізорі повинна бути підтримка системи кодування MPEG-4.

Якщо ви використовуєте старі телевізори ЕПТ або старі LED телевізори, вам необхідно придбати Т2 тюнер. Після покупки устаткування, ціна якого коливається в межах 300-500 гривень, необхідно виконати наступні дії:

  • ТВ кабелем підключити тюнер до Т2 антени,
  • кабелем HDMI, RCA або SCART підключити приставку до телевізора,
  • подати живлення на антенний підсилювач, в разі необхідності,
  • запустити автоматичний пошук каналів.

автоматичний пошук Т2 каналів

На ринку представлено безліч ресіверів популярних і не дуже брендів. Рекомендуємо звернути увагу на такі спеціалізовані бренди, як World Vision і Uclan. Т2 тюнера цих виробників відрізняються гарною якістю і надійністю в роботі.

Т2 антена

Один з найважливіших пристроїв - це ефірна антена. Перед покупкою варто перевірити сигнал наземного мовлення і налаштувати під нього антену. Правильне розташування антени забезпечить найкращий сигнал, що гарантує гарну якість зображення і звуку.

Антени діляться на:

  • кімнатні, які добре працюють тільки з дуже сильним сигналом,
  • зовнішні, встановлюються в основному на даху і забезпечують кращий прийом.

Якщо квартира розташована в несприятливому місці і сигнал не може вловлюватися зовнішньою антеною, можна використовувати антенний підсилювач, який дозволить отримати краще зображення.

Кабелі, роз'єми

Щоб з'єднати всі елементи системи, необхідні для прийому Т2 телебачення, необхідно озброїтися антенним кабелем і всіма необхідними аксесуарами, які дозволять встановити антену поза приміщенням. Для цього відмінно підійдуть роз'єми з оцинкованої сталі, що володіють високою стійкістю до корозії і сонячних променів.

Також може знадобитися використання всіх видів коаксіальних кабелів і перехідників для ТБ-виходу. Щоб забезпечити естетику підключення до ефірного ТБ, варто використовувати всілякі перехідники, які дозволяють пропускати кабелі, наприклад, через вікно.

Крім кращого прийому зображення і звуку, ефірне телебачення також пропонує додаткові функції. Воно дозволяє отримувати кілька мовних версій програм, а також використовувати субтитри для фільмів. Т2 телебачення і якісне обладнання - запорука приємних і недорогих розваг.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 102)
Наступна новина: Концентратори кисню — ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Gamza070707 - 08.04.21

Блестящая идея

аватар країна
yourfromanotherland - 08.04.21

Даже и не докопаешься.

аватар країна
anquem - 08.04.21

Help! У автора автограф можно взять?

аватар країна
maydan228 - 08.04.21

ну что тут скажешь…