Голову МОЗ Чехії звільнили після відмови дозволити «Спутник V»

Голову МОЗ Чехії звільнили після відмови дозволити «Спутник V»

09.04.21 09:42 0 456
Петр Аренбергер, керівник однієї з провідних лікарень Праги, призначений на посаду міністра охорони здоров'я Чехії. Відповідне рішення ухвалив президент країни Мілош Земан. Він доручив новому голові МОЗ виконувати роботу в інтересах здоров'я чеських громадян і забезпечити доступність вакцин від коронавірусу, зокрема російської «Спутник V».

Попередник Аренбергера, Ян Блатни, виступав проти використання російського препарату до схвалення європейського регулятора. Президент Земан і прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш на тлі вкрай повільних темпів вакцинації в країні і Євросоюзі критикували позицію ексміністра щодо «Спутника V».

Блатни назвав свою відставку політичним рішенням, на яке прем'єр і президент мають право.

Прем'єр-міністр Бабіш заявив, що відставка Блатни не пов'язана зі «Спутником». За його словами, Чехія не реєструватиме вакцину окремо від ЄС. Бабіш зазначив, що основною причиною звільнення міністра стали різні підходи до управління охорони здоров'я, в тому числі зайва бюрократія в міністерстві.

Аренбергер раніше заявляв, що дозволить використання російської вакцини в рамках клінічних випробувань на добровольцях. Для цього, за його словами, буде досить схвалення чеського регулятора. Отримати його міністр сподівається протягом місяця.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кирило Тимошенко: ...
Наступна новина: Кирило Тимошенко: ...

КОМЕНТАРІ