Довідкове значення курсу НБУ сягнуло 28 гривень за долар

Довідкове значення курсу НБУ сягнуло 28 гривень за долар

09.04.21 08:05 0 353
Національний банк України опівдні встановив довідкове значення курсу 28 гривень рівно за долар США, це на 11 копійок більше за офіційний курс на .

На українському міжбанківському валютному ринку, за даними Finance.ua, котирування сягали і більших показників (28 гривень 1,5–3 копійки за долар), але після 12-ї години гривня частково відіграла втрати, і станом на 13:00 котирування опустилися до 27 гривень 96–97,5 копійки за долар.

«Хоч як би ситуативно зріс попит — він усе одно нижчий, ніж був до нових коронавірусних обмежень. А от пропозиція все одно зросте – у аграріїв через поступове поліпшення погоди починається пік весняно-польових робіт. Їм потрібна гривня для їхнього фінансування, і тому вони активно продають валюту. Металурги теж не будуть від них сильно відставати – їм треба забезпечувати свої поточні господарські витрати, а тому і з їхнього боку приплив валюти на міжбанк не зменшиться. За цих умов передумов для значного злету котирувань долара на міжбанку немає», – прогнозували аналітики сайту «Мінфін».

У широкому діапазоні 27,5–28,5 гривні за долар курс перебуває вже 7 місяців, від початку вересня 2020 року. Водночас із початку лютого вище за 28 гривень за долар курс не підіймався. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Гривня слабшає, долар росте: чи надовго?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Алкоголь та цигарки без ...
Наступна новина: Нову сучасну автовишку для ...

КОМЕНТАРІ