Тернопілля: володимир Труш відвідав фермерське господарство «Гадз»

Тернопілля: володимир Труш відвідав фермерське господарство «Гадз»

09.04.21 10:10 0 395
Під час робочої поїздки у Трибухівську ОТГ голова обласної державної адміністрації Володимир Труш ознайомився з виробничими потужностями фермерського господарства «Гадз». Воно спеціалізується на вирощуванні фруктів та ягід. В період з 2012 по 2019 роки здійснено посадку 650 га саду.

Як розповів заслужений працівник сільського господарства України, голова ради обласного об'єднання «Тернопільська обласна рада сільськогосподарських підприємств», голова фермерського господарства «Гадз» Петро Гадз, основними сортами яблуні є: Голден Делішес, Гала, Айдаред, а також інші інтенсивні сорти; груша – Конференція, Бере Боск, слива – Стенлей, Чачакська, які мають хорошу врожайність та користуються високим попитом на внутрішньому та зовнішньому ринку.

«На сьогоднішній день господарство забезпечене холодильно-сортувальним комплексом загальною площею 5236,2 м?, який був збудований та введений в дію ще осінню 2015 року. Даний комплекс включає в себе 8 холодильних камер для зберігання фруктів, холодильний склад готової продукції, обладнаний 3 платформами для загрузки машин, склад для тари, цех сортування та фасування фруктів а також цех переробки, в якому відведено місце під заморозку фруктів, сушку та лінію по виробництву соків. Загалом, з моменту створення господарства інвестовано власних коштів на суму більше 540 млн. гривень», - зазначив Петро Гадз.

В вересні 2020 року введено в експлуатацію холодильний комплекс з регульованим газовим середовищем потужністю 4 тис. тонн зберігання. А також цех по переробці фруктів для виробництва чіпсів. В 2021 році в цеху по переробці буде встановлено італійське обладнання для виробництва пюре та соків потужністю 5 тонн в годину.

«Зізнаюся, коли зустрічаю продукцію тернопільського виробництва за межами області, мене переповнює гордість. По-перше, за виробників, які виходять на нові ринки, по-друге – ця продукція стає брендом нашого регіону, нашою візиткою. Нове виробництва дає можливість працевлаштувати близько пів сотні людей. Це хороша альтернатива, щоб не їхати на роботу за кордон, а залишатися вдома, мати гідні умови праці та конкурентну зарплату», - зазначив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Третину росіян обурили ...
Наступна новина: Прем’єр Болгарії ...

КОМЕНТАРІ