У Білорусі відкрили справу про «геноцид населення» у роки Другої світової війни

У Білорусі відкрили справу про «геноцид населення» у роки Другої світової війни

11.04.21 09:58 0 522
Генеральний прокурор Білорусі Андрій Швед заявив про відкриття кримінальної справи за фактом «геноциду білоруського населення» в ході Другої світової війни і в післявоєнний період. Його заява опублікована на сайті відомства 9 квітня.

У ній йдеться про те, що щодо Білорусі «проводиться агресивна політика», яка характеризується «спробами дестабілізації правопорядку зі застосуванням методів радикалізму і різних форм екстремізму».

«Організацію і фінансування зазначених зазіхань на суверенітет і територіальну цілісність Білорусі здійснюють деякі західноєвропейські держави, причетні до масового знищення білорусів і представників інших національностей у період Великої Вітчизняної війни і повоєнний час», – йдеться в повідомленні.

На думку наглядового органу, ці ж держави «розгорнули інформаційну війну», спрямовану в тому числі на спотворення «історичних подій». Кримінальна справа відкрита «з метою соціальної та історичної справедливості, усунення «білих плям» історії, зміцнення конституційного ладу і національної безпеки, а також щоб поставити питання про «визнання Білорусі постраждалою від геноциду». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Це повернення до радянських часів». Правозахисники прокоментували поправки до законів Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Позапланові збори: у ...
Наступна новина: «Укрзалізниця» відновлює ...

КОМЕНТАРІ