Засудженому в Криму Коломійцю знову подовжили термін у ШІЗО

Засудженому в Криму Коломійцю знову подовжили термін у ШІЗО

12.04.21 12:28 0 432
Учаснику Революції гідності Андрію Коломійцю, якого утримують у Криму, знову подовжили термін перебування в штрафному ізоляторі. Про це повідомила Кримська правозахисна група з посиланням на його дружину Галину Заліханову (Коломієць).

«У Андрія вчера збігли 10 днів у ШІЗО. Він зателефонував мені зв'язком «Зонателеком» і сказав, що його ще на 15 діб відправили до ШІЗО. На нього склали ще один протокол за те, що він нібито спав. Буду уточнювати причину», – розповіла Галина Коломієць.

У березні Коломійцю також подовжували термін перебування в ШІЗО за те, що він нібито спав.

Читайте також: Окупований Крим і Галина Довгопола. За що засудили пенсіонерку на 12 років ув'язнення?

Раніше консул України у російському Ростові-на-Дону Тарас Малишевський розповів проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, що Коломійця утримують у колонії російського Краснодара, де «найжорсткіші умови утримання» в порівнянні з іншими колоніями, де перебувають українські громадяни.

У червні 2016 року українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця засудили в анексованому Криму до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Його затримали в російській Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою в зберіганні наркотиків, привезли до Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських співробітників спецпідрозділу «Беркут». За словами адвоката Коломійця, з доказів обвинувачення є тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми силовиків.

У квітні 2017 року Андрій Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Російська правозахисна організація «Меморіал» вважає політв'язнем Коломійця і вимагає його негайного звільнення. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ердоган: Туреччина виступає за якомога швидше мирне вирішення розбіжностей між Росією і Україною

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДСНС попереджає про ...

КОМЕНТАРІ