У межах ініціативи Олени Зеленської два нові україномовні аудіогіди запрацювали в Туреччині

У межах ініціативи Олени Зеленської два нові україномовні аудіогіди запрацювали в Туреччині

13.04.21 08:44 0 414
Під час робочого візиту Президента України до Турецької Республіки перша леді Олена Зеленська запустила два нові україномовні аудіогіди в Туреччині – у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі. Церемонія запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган.

«Це вже четвертий та п'ятий україномовні аудіогіди на території Туреччини з тринадцяти запущених у межах ініціативи. Ми продовжуємо поширювати українську мову у світі», – зазначила Олена Зеленська.

За словами дружини Президента України, цього року в Туреччині планують відкрити україномовні аудіогіди в музеї Святого Миколая (м. Демре), в Археологічному музеї (м. Анталія) та в музеї Мевляни (м. Конья).

Впровадження аудіогідів українською є частиною напрямку культурної дипломатії.

«Я знаю, що пані Олена має особливий інтерес до культури, історії та мистецтва. Я із захопленням спостерігаю за її роботою. Я вірю, що як країни, які є сусідами через одне море, ми маємо багато роботи у сфері культури. Адже сфера культури є єдиним інструментом для розвитку дружніх зв'язків, ключем, що дійсно допомагає зрозуміти того, хто навпроти», – сказала Еміне Ердоган.

Крім того, вона відмітила, що між Україною та Туреччиною існує міцний зв'язок, що має тисячолітню історію.

«Спільні слова у наших мовах та схожість у декоративно-ужитковому мистецтві є доказом того, що з давніх часів ми мали культурний обмін. Я вважаю дуже важливим те, що ці спільності стають відомими для всіх», – додала перша леді Туреччини.

Запуск аудіогідів став можливим завдяки плідній співпраці Посольства України в Туреччині та Генерального консульства у Стамбулі з Міністерством закордонних справ та Міністерством культури і туризму Туреччини.

Крім того, у 2021 році планується запуск аудіогідів у Лондонському Тауері, Версальському палаці, Національному природознавчому музеї в Берліні, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Довідка. Середньовічна Галатська вежа – одна з найяскравіших історико-архітектурних пам'яток міста і символ Стамбула. Розташована у європейській частині міста на високому пагорбі району Галата. Галатська вежа включена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Музей анатолійських цивілізацій – головний історико-археологічний музей Туреччини. У ньому зібрано близько 195 000 артефактів анатолійської історії. Завдяки своїм унікальним колекціям музей перебуває у топі рейтингу найкращих музеїв світу

#КабінетМіністрів #ОфісПрезидента

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі 1950 осіб ...
Наступна новина: Іран обіцяє помститися ...

КОМЕНТАРІ