В Тернополі на Малашовецькому полігоні запрацювала сучасна станція дегазації

В Тернополі на Малашовецькому полігоні запрацювала сучасна станція дегазації

13.04.21 09:35 0 449
12 квітня на Малашовецькому полігоні, що на території Тернопільської міської територіальної громади, запрацювала сучасна станція дегазації загальною потужністю 659 кВт.

Завдяки станції, що функціонує на австрійському обладнанні, жителі громади отримають безпечне від біометану сміттєзвалище. А сам біогаз, шляхом спалювання, буде перетворений на «зелену» електроенергію.

Компанією-підрядником, що буде здійснювати дегазацію полігонів, стала ТОВ «Біогаз Енерджі – Тернопіль», яка входить до групи компаній «Кліар Енерджі Групп». На в проєктному портфелі «Кліар Енерджі Груп» більше15 працюючих станцій дегазацій в Україні.

«Окрім безпеки довкілля, станція буде виконувати також економічну функцію. Станція дегазації – це не тільки податки до місцевого бюджету, а й нові робочі місця. Завдяки тому, що з небезпечного газу буде генеруватися «зелена» електрика, експлуатація станції не потребуватиме додаткових витрат з місцевого бюджету», - зазначив під час відкриття станції генеральний директор «Кліар Енерджі Груп» Андрій Гріненко.

Додамо, робота на сміттєзвалищі у с. Малашівці триває вже декілька років.

«З 2019 року на тернопільському сміттєзвалищі запрацювала сміттєсортувальна лінія, в результаті роботи якої зменшується об’єм твердих побутових відходів, що вивозиться на сміттєзвалише. І вже завдяки співпраці міста та бізнесу, розпочинає роботу станція дегазації, що допоможе одночасно вирішити ще ряд питань: зменшення викидів небезпечних речовин у навколишнє середовище, виробництво «зеленої енергетики» і створення нових робочих місць», - підсумував Сергій Надал.

Зараз на Малашовецькому сміттєзвалищі накопичено понад 14 млн м3 відходів. З цієї маси під час розкладання органічних відходів утворюється вогненебезпечний газ метан. Але завдяки станції дегазації звалищний газ, замість того, щоб потрапляти в навколишнє середовище, буде утилізований у двигуні внутрішнього згорання. Для надійності процесу на станції встановлено австрійське обладнання Jenbacher, яке використовується в біогазових проєктах по всій Європі.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі триває ...
Наступна новина: За добу від COVID-19 одужав ...

КОМЕНТАРІ