Навіщо потрібні засоби захисту рослин?

Навіщо потрібні засоби захисту рослин?

13.04.21 22:27 0 588

Інтенсивне вирощування рослин неможливо без якісних і професійних засобів для обробки, що допомагають захищати сільськогосподарські культури від шкідників, хвороб, бур'янів. Під засобами захисту рослин (ЗЗР) маються на увазі гербіциди (засоби проти злакових і дводольних бур'янів), інсектициди (препарати проти шкідників), фунгіциди (антигрибкові засоби).

Як вибрати засоби захисту для рослин?

При виборі ЗЗР величезне значення мають компанії постачальника і виробника, дієвість засобу та умови його зберігання на складі. Компанія "Агро Експерт": https://agro-e.com.ua/ пропонує широкий вибір засобів агрохімії та насіння популярних сільськогосподарських культур. У них швидка доставка, конкурентні ціни та агрономічні консультації щодо вибору посівного матеріалу і технології вирощування.

Засоби захисту рослин — обов'язковий атрибут фермерства

Рослини, які вирощуються на великому полі та часто без необхідного сівозміни, особливо схильні до хвороб і шкідників. Це відбувається тому, що пожнивних залишках накопичуються шкідники та грибні фітопатогени з попереднього сезону. Усунути проблему допоможуть засоби захисту рослин.

Хороші якісні засоби захисту повинні бути високоселективними стосовно цільового об'єкта, на які повинні впливати. Якщо застосовуються фунгіциди, то препарат повинен впливати та знищувати тільки грибкові патогени та не бути токсичним для рослин і тварин. Особлива увага приділяється контролю засобів хімії щодо людського організму. Агрохімія повинна розпадатися після впливу і не мати довгострокових наслідків на природу і людину.

Вибір безпечних для здоров'я людини й одночасно ефективних засобів захисту рослин (добрива в грамотному поєднанні з популярними фунгіцидами, інсектицидами, акарицидами та іншими компонентами) вимагає відповідального підходу, знань і досвіду. Всі склади ділять на біологічні та хімічні (так звані пестициди). Хімікати класифікуються за складом, дії, призначенням та способом проникнення.

За складом вони бувають:

  • неорганічними (сполуки з ртуттю, фтором, міддю, миш'яком, барієм, бором, сіркою і т. д.);
  • органічними;
  • біогенними (виготовляються з бактерій, грибів, вірусів, рослин і продуктів життєдіяльності).

По дії вони бувають:

  1. контактними (шкідник гине від взаємодії з препаратом);
  2. системними (діють на рослинну провідну систему, що призводить до загибелі шкідників від поїдання рослини).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 118)
Наступна новина: Переваги брендового одягу

КОМЕНТАРІ