Японія скине воду з АЕС «Фукусіма-1» в океан – рішення уряду

Японія скине воду з АЕС «Фукусіма-1» в океан – рішення уряду

14.04.21 10:33 0 417
На засіданні уряду Японії 13 квітня ухвалене рішення про скидання в океан води, що використовувалася для охолодження реакторів на атомній електростанції «Фукусіма-1», зруйнованої в 2011 році внаслідок землетрусу і цунамі.

1,25 мільйона тонн радіоактивної води є зараз у спеціальних відстійниках, розташованих на території електростанції. Вони постійно поповнюються, оскільки триває витік води з-під герметичної оболонки ядерного реактора. Очікується, що ці сховища будуть переповнені до кінця наступного року.

За словами прем'єр-міністра Японії Йосіхіде Cyги, злив води в Тихий океан є «найбільш реалістичним варіантом». Остаточна консервація електростанції неможлива без вирішення проблеми радіоактивної води. Питання зливу води в Тихий океан обговорювалося японським урядом кілька років на тлі протестів і занепокоєння щодо наслідків такого кроку для навколишнього середовища.

Згідно з планом, перед скиданням в океан радіоактивна вода буде піддана очищенню, після якого у воді залишиться фактично лише один радіоактивний компонент – тритій, який, як вважається, в невеликих кількостях не стновить небезпеки для людини і навколишнього середовища.

Скидання води має розпочатися через два роки після будівництва споруд для її очищення, цей процес потребуватиме близько 30 років і відбуватиметься під контролем Міжнародного агентства з атомної енергії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Японія відзначає 10-і роковини землетрусу й цунамі 2011 року

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині майже ...
Наступна новина: Україна має відновити ...

КОМЕНТАРІ