У Білорусі затримали лідера опозиційної партії,в Москві зник білоруський політолог

У Білорусі затримали лідера опозиційної партії,в Москві зник білоруський політолог

14.04.21 08:21 0 345
У Білорусі затримали лідера опозиційної партії БНФ (Білоруський народний фронт) Григорій Костусьова. Про це повідомив представник партії.

За інформацією видання «Наша нива», політика затримали у кримінальній справі увечері 12 квітня в Шклові в Могилівській області, після чого доправили до Мінська, в слідчий ізолятор Комітету державної безпеки. Міліція поки не коментувала інформацію про затримання опозиціонера.

Наприкінці березня білоруська влада заборонила партії проводити акції з нагоди Дня волі, стверджуючи, що організатори готують провокації. Керівництво КДБ Білорусі згадувало Костусьова серед тих, хто нібито збирається дестабілізувати ситуацію.

БНФ входить до оргкомітету з організації «Чорнобильського шляху» – щорічної ходи білоруської опозиції, яке проводиться 26 квітня, в день аварії на Чорнобильській АЕС. Заявка на проведення акції була подана до Мінського виконкому 9 квітня.

12 квітня перестав виходити на зв'язок із Москви критично налаштований до Лукашенка політолог Олександр Федута. Про це повідомила його дружина Марина Шибко. Вона не виключила викрадення, але також зазначила, що Федута мав проблеми з серцем і міг потрапити до лікарні без документів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Білоруський парламент схвалює документ про заборону неузгоджених вуличних акцій

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Долар на міжбанку взяв ...
Наступна новина: Верховна Рада звільнила ...

КОМЕНТАРІ