У Рівненській області придбання та зберігання бурштину без документів – на незаконному промислі викрито жителя Вараша

У Рівненській області придбання та зберігання бурштину без документів – на незаконному промислі викрито жителя Вараша

17.04.21 08:06 0 354
За процесуального керівництва Вараської окружної прокуратури слідчими поліції відділення №1 Вараського районного відділу поліції ГУНП в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами. ( ч. 1 ст.240-1 КК України).

Так, спільними діями правоохоронців у смт Володимирець виявлено жителя м. Вараш, який намагався збути 5 кілограм бурштину-сирцю. Жодних документів на каміння у чоловіка не було. В ході огляду бурштин вилучено.

Пізніше, у ході слідчих дій у межах цього ж кримінального провадження виявлено та вилучено ще 35 кілограм бурштину-сирцю, які чоловік зберігав у господарстві жителя смт Володимирець для подальшої реалізації.

На даний час до суду скеровано клопотання про накладення арешту на вилучене майно та призначено судову гемологічну експертизу бурштину.

Тривають слідчі дії, встановлюються обставини видобутку та придбання особою «сонячного каміння».

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стартувала Міжнародна ...
Наступна новина: Рада на пів року продовжила ...

КОМЕНТАРІ