У Рівненській області завдяки прокуратурі з початку року вилучено фальсифікованих підакцизних товарів на 7 млн грн,понад 15 тонн пального та повернено державі 1,1 млн грн ЄСВ

У Рівненській області завдяки прокуратурі з початку року вилучено фальсифікованих підакцизних товарів на 7 млн грн,понад 15 тонн пального та повернено державі 1,1 млн грн ЄСВ

17.04.21 08:56 0 356
Завдяки скоординованій діяльності усіх правоохоронних органів регіону триває системна протидія кримінальним правопорушенням, пов'язаним із незаконним виробництвом та реалізацією підакцизної групи товарів.

За результатами роботи у І кварталі 2021 року слідчим управлінням ГУ ДФС у Рівненській області за процесуального керівництва обласної прокуратури розпочато 17 кримінальних проваджень за фактами незаконного виготовлення, транспортування та збуту фальсифікованої алкогольної та тютюнової продукції.

В ході розслідування цих кримінальних проваджень за наслідками проведених санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 30 тонн підробленого алкоголю та 22000 пачок цигарок, загальною орієнтовною вартістю близько 7 млн гривень, на які ухвалами судів накладено арешт.

Окрім того, з початку поточного року до судів з обвинувальними актами направлено 7 кримінальних проваджень цієї категорії, у тому числі 2 – щодо організованих злочинних груп, в яких було задіяно 6 осіб.

У скерованих до судів кримінальних провадженнях накладено арешт на вилучену незаконно виготовлену алкогольну продукцію та спирт етиловий у кількості понад 55 тонн загальною вартістю 11,7 млн грн. та обладнання, яке забезпечує виробництво лікеро-горілчаної продукції.

Крім того, шляхом накладення арешту на майнові права інтелектуальної власності у мережі Інтернет припинено роботу 4 веб-ресурсів, через які реалізовувалась фальсифікована алкогольна продукція.

Вироками судів шістьох злочинців засуджено до покарань у вигляді штрафів на суму від 85000 до 102000 гривень із конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Також, в рамках роботи міжвідомчої групи з питань виявлення і припинення кримінальних правопорушень, пов'язаних з нелегальною діяльністю автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів за процесуального керівництва обласної прокуратури, проведеними санкціонованими обшуками виявлено та вилучено 21 євро куб, об'ємом по 1000 л кожен, в яких знаходилось понад 15 тонн дизельного палива та бензину, а також 4 пересувні автозаправні станції, обладнані на базі автомобілів.

З метою протидії тінізації економіки обласною прокуратурою спільно з Головним Управлінням ДФС у Рівненській області вжито ряд кримінально-правових заходів боротьби з ухиленням від сплати податків.

Зокрема, у поточному році розпочато 4 кримінальних провадження цієї категорії, одне з яких за фактом умисного ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування із обвинувальним актом скеровано для розгляду до суду. Заподіянні збитки у сумі 1,1 млн гривень відшкодовано в ході проведення досудового розслідування.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Школярі з Тернопільщини ...
Наступна новина: США: хвиля протестів після ...

КОМЕНТАРІ