США: Байден попереджав Путіна про санкції

США: Байден попереджав Путіна про санкції

17.04.21 08:33 0 324
Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним не приховував, що Сполучені Штати вже цього тижня запровадять нові санкції проти Москви. Про це заявив в ефірі телекомпанії CNN помічник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Санкції, про які Білий дім оголосив у четвер, були запроваджені через дії Росії, які США характеризують як «шкідливі» – зокрема кібератаки, втручання у вибори в США, пропозицію винагороди за життя американських військових в Афганістані, порушення міжнародного права, в тому числі окупація Криму.

Санкції передбачають, зокрема, заборону на операції з держборгом Росії на первинному ринку. Також до списку санкцій внесли низку фізичних осіб та компаній.

За словами Саллівана, Байден вказував Путіну на неминучість санкцій, але в той же час наголосив, що хоче стабільних відносин з Росією і не зацікавлений в новому циклі конфронтації з Москвою. Про те, що США не зацікавлені в поглибленні конфронтації, йдеться і в указі Байдена про санкції. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США: нові санкції проти Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі уряд ...

КОМЕНТАРІ