Байден говорив із Путіним про Навального – посол США в Росії

Байден говорив із Путіним про Навального – посол США в Росії

17.04.21 10:41 0 315
Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з Володимиром Путіним згадував про замах на російського опозиційного політика Олексія Навального. Про це, як повідомляє російська служба Радіо Свобода, йдеться в заяві посла США в Росії Джона Саллівана, оприлюдненій 16 квітня. Раніше Білий дім і Кремль не повідомляли, що питання Навального обговорювалося главами двох держав. На початку літа Вашингтон планує розширити санкції за отруєння опозиціонера.

Подробиці частини розмови про Навального в заяві посла не наводяться. «Президент Байден висловив нашу серйозну стурбованість з приводу зловмисних дій Росії, включно із застосуванням хімічної зброї при отруєнні Навального», – йдеться в заяві посла. Згадані й інші проблемні питання у відносинах, через які Вашингтон 15 квітня запровадив новий пакет санкцій проти Росії.

Розмова Байдена з Путіним відбулася 13 квітня. Згідно із заявою Кремля, розмова відбулася з ініціативи американської сторони. Байден у спеціальному зверненні 15 квітня розповів, що «був відвертий» із Путіним і попередив його про готовність до подальших дій у разі, якщо Росія продовжить спроби втручання в американську демократію. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США: Байден попереджав Путіна про санкції

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олексій Чернишов: ...

КОМЕНТАРІ