Стратегія розвитку ОПК наблизить Україну до стандартів НАТО,– Денис Шмигаль

Стратегія розвитку ОПК наблизить Україну до стандартів НАТО,– Денис Шмигаль

17.04.21 09:26 0 358
14 квітня Кабінет Міністрів України на черговому засіданні ухвалив низку стратегічних документів: Національну стратегію зі створення безбар'єрного простору, Стратегію людського розвитку, Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу, а також Програму розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 роки.

Зокрема, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль нагадав, що Стратегія зі створення безбар'єрного простору була напрацьована за ініціативи Першої леді Олени Зеленської та є важливим документом на шляху актуалізації теми бар'єрів на рівні найвищих органів державної влади.

«Безбар'єрність як нова суспільна норма – це місток, який ще міцніше з'єднає Україну з прогресивними європейськими країнами, де принцип рівних прав та можливостей стоїть в основі усіх державницьких рішень», - зазначив Денис Шмигаль.

Окрім того, Прем'єр-міністр наголосив на важливості ухвалення Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України, в якій сформовано пріоритети і цілі розвитку ОПК з урахуванням актуальних загроз.

«Важливий акцент цієї Стратегії – це управління якістю продукції за стандартами НАТО, це корпоратизація підприємств ОПК, імпортозаміщення критичних матеріалів, підтримка інновацій через стимулюючі економічні та фінансові механізми», - наголосив Денис Шмигаль та додав, що документ підтриманий міжнародними партнерами України та пройшов не один раунд обговорень з експертним середовищем.

Кабінет Міністрів також затвердив Програму розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 роки. Глава Уряду зазначив, що документ є продовженням системної роботи щодо розвитку регіонів, а також посилюватиме співробітництво з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Болгарією, Грузією та Туреччиною. «Акцент буде зроблено на реалізацію європейських положень та конвенцій, а також участь в європейських стратегіях розвитку Карпатського та Дунайського регіонів», - зазначив Прем'єр-міністр.

Також на засіданні Уряду затверджено Стратегію людського розвитку. Денис Шмигаль зазначив, що в документі визначено п'ять стратегічних цілей, які стосуються покращення медицини, освіти, соціального забезпечення, інклюзивності та рівних прав

#КабінетМіністрів #ОфісПрезидента

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ