У Тернопільському замку відкрили виставку "Тернопіль - це місто,що надихає"

У Тернопільському замку відкрили виставку "Тернопіль - це місто,що надихає"

17.04.21 09:59 0 427
У Тернопільському замку відкрили виставку картин Євгена Удіна – «Тернопіль - це місто, що надихає». Захід провели з нагоди першої письмової згадки про місто.

"Євген Удін унікальний художник, який у своїх картинах зміг показати всю велич і красу нашого міста в різні історичні епохи. Ваша робота, це титанічна праця, тому великі слова вдячності я висловлюю митцю. Ваше рішення передати тридцять картин місту є великим вчинком. Мистецтво, це як невелике вікно у світ прекрасного. Впевнений, що тернополяни з гідністю оцінять талант митця", - зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Міський голова Тернополя Сергій Надал нагородив Євгена Удіна відзнакою за активну благодійність і вагомий внесок у розвиток культури міста.

Під час відкриття виставки мер Тернополя та Євген Удін офіційно підписали документи про передачу картин.

Додамо, що саме 15 квітня, це дата першої письмової згадки про місто Тернопіль. Документи засвідчують, що в цей день магнату Янові Амору Тарновському було надано дозвіл на пустинному місці, званому Сопільче (Топільче), спорудити оборонний замок для захисту від частих нападів ординців. Саме тому виставка "Тернопіль - це місто, що надихає" проходила в приміщені Тернопільського замку, як своєрідна історична паралель.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: юристці фонду ...
Наступна новина: Підключення 3000 сіл до ...

КОМЕНТАРІ