277 хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебувають у лікувальних закладах Тернополя

277 хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебувають у лікувальних закладах Тернополя

17.04.21 11:24 0 391
Ситуацію із завантаженістю ліжок для хворих на COVID-19 у лікувальних закладах Тернополя обговорили на засіданні оперативного штабу з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації на території громади.

«Станом на ранок 16 квітня у м. Тернополі зареєстровано 17 278 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, одужало 13 765 осіб. У лікувальних закладах міста на стаціонарному лікуванні перебуває 277 пацієнтів, 267 з них - з підтвердженим діагнозом COVID-19, 6 - з підозрою, 4 - з пневмонією. На амбулаторному лікуванні знаходиться 3107 хворих з підтвердженим випадком COVID-19, на самоізоляції перебуває 1550 осіб. Вакциновано проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 4460 осіб. У місті спостерігається стабілізація епідеміологічної ситуації щодо захворюваності на COVID-19», - проінформував присутніх начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак.

В лікувальних закладах Тернополя ситуація із захворюваністю наступна:

* У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» на лікуванні з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває 90 пацієнтів;

* У КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» – 82 пацієнти;

* У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3» – 89 пацієнтів;

* У КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» – 14 дітей. Наразі у медзакладі лікування проходять діти як з міста, так і з інших районів Тернопільщини.

В міських лікувальних закладах розгорнуто 461 ліжко для надання медичної допомоги хворим з COVID-19, 66 з них - у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги». На амбулаторному лікуванні перебуває 32 дітей з Тернополя, на стаціонарному - двоє дітей з підтвердженим діагнозом COVID-19.

«Цього тижня для потреб медиків міської комунальної лікарні швидкої допомоги закуплено додатково 10 портативних кисневих концентраторів, комунальна міська лікарня №2 також отримала 10 портативних кисневих концентраторів, монітори спостереження та шприци – насоси, - додає Василь Даньчак. - Це обладнання придбано завдяки спрямуванню додаткових коштів з місцевого бюджету Тернопільської громади. В лікарні швидкої допомоги продовжуються монтажні роботи щодо під’єднання стаціонарного генератора, який буде забезпечувати подачу кисню в окремий корпус інфекційного відділення на базі лікарні».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нацбанк вводить в обіг ...
Наступна новина: «Голий Путін» на золотому ...

КОМЕНТАРІ