У Тернополі розпочався ІІ Молодіжний історичний форум «Історія мертва. Це ми її вбили».

У Тернополі розпочався ІІ Молодіжний історичний форум «Історія мертва. Це ми її вбили».

17.04.21 08:13 0 310
16 квітня у приміщенні ГО «Центр науки Тернополя» розпочався ІІ Молодіжний історичний форум «Історія мертва. Це ми її вбили», основне завдання якого – розповісти, чим небезпечні історичні міфи, «фейки» і фальсифікації, та як від цього вберегтися.

З вітальним словом до учасників молодіжного форуму звернувся міський голова Тернополя Сергій Надал.

«На 30-й рік Незалежності України ми все ще змушені скасовувати міфи та «фейки» про нашу історію. Кожна нація, яка хоче бути незалежною і самостійною, повинна пам’ятати та знати свою історію. Це розуміє і кожен поневолювач. Саме тому, будь-який агресор насамперед намагається знищити історію поневолених, перекрутити історію, переписати її по «своїм лекалам», створити історичні міфи, - наголосив Сергій Надал. - Мусимо визнати, що пропагандистська машина радянщини була надзвичайно ефективною, і навіть до цього часу ми продовжуємо руйнувати штампи і міфи, які були ними створені, переконувати наших західних партнерів в окремих моментах нашої історії і говорити правду про українських героїв. Тому кожен патріот повинен боротися за правдиву історію. Це є головна мета нашого форуму. І дуже важливе, що займатися цим буде наша молодь, активні українці, які мислять і діють по новому, вільно спілкуються іноземними мовами і можуть донести правду до своїх друзів за кордоном».

Міський голова подякував усім організаторам та тим, хто допомагав, щоб цей важливий історичний форум відбувся, а учасникам засідання побажав плідної роботи та позитивних емоцій.

Нагадаємо, 16 квітня, у Тернополі триває також Міжнародна історична конференція «Український визвольний рух періоду Другої світової війни: пам’ять VS пропаганда».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Грузія: двох чоловіків ...

КОМЕНТАРІ