Відкрили виставку «Сакральна скульптура Тернопільщини»

Відкрили виставку «Сакральна скульптура Тернопільщини»

17.04.21 09:05 0 357
У виставковому залі Тернопільського обласного художнього музею відкрили виставку «Сакральна скульптура Тернопільщини», організовану Тернопільським обласним центром охорони пам'яток культурної спадщини. Захід присвячений Міжнародному дню пам'яток та визначних місць та 20-річчю Тернопільського обласного центру охорони та наукових досліджень пам'яток культурної спадщини.

На виставці представили 20 великоформатних банерів, які містять світлини найбільш цікавих сакральних пам'яток Тернопільщини і репрезентують скульптурне розмаїття нашого краю.

У рамках заходу презентували однойменний ілюстрований альбом – каталог, де представлені світлини 505 сакральних скульптур, які є на Тернопіллі.

«Цій виставці передували роки клопіткої праці колективу обласного центру охорони та наукових досліджень пам'яток культурної спадщини. Працівники центру побували практично у всіх населених пунктах краю, і результат цієї роботи ми бачимо . Без сумніву, це дуже потрібна справа. І, без перебільшення, це надбання для майбутніх поколінь. 18 березня ми будемо відзначати День пам'яток історії та культури. Тому напередодні професійного свята я зичу працівникам обласного центру охорони пам'яток культурної спадщини міцного здоров`я, здійснення мрій, багато ідей та можливостей для їх втілення», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Устенко.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди професійного свята Віктор Устенко вручив грамоти голови обласної державної адміністрації кращим працівникам.

Виставка діятиме до 19 квітня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Долар на міжбанку ...

КОМЕНТАРІ