З 23 серпня е-паспорти прирівнюються до паперових – Зеленський підписав указ

З 23 серпня е-паспорти прирівнюються до паперових – Зеленський підписав указ

17.04.21 10:55 0 353
Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який прирівнює електронні паспорти до паперових, закон набирає чинності 23 серпня 2021 року, повідомляє сайт глави держави.

« близько 5 мільйонів громадян України користуються е-паспортами (цифровими зразками ID-карток) через мобільний додаток порталу державних послуг «Дія». Закон, що його підписав глава держави, закріплює на законодавчому рівні визначення е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон і прирівнює їх до фізичних аналогів. Це дасть змогу використовувати ці цифрові документи під час подорожей залізницею або літаком у межах України; під час медичного обслуговування чи банківських операцій; для отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг та пошти; під час придбання товарів у магазині й для підтвердження особи на запит поліції та правоохоронних органів», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що е-паспорти доступні лише тим українцям, які мають ID-картку або біометричний закордонний паспорт. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Паспортний імперіалізм» Росії небезпечніший за її військо

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олексій Чернишов: ...
Наступна новина: Байден проведе переговори з ...

КОМЕНТАРІ