Призначення та область застосування промислових кондиціонерів

Призначення та область застосування промислових кондиціонерів

19.04.21 22:20 0 581

Роль промислових кондиціонерів в сучасних умовах важко переоцінити. Дане обладнання очищає та зволожує повітря в приміщенні, а також підтримує температурний режим на заданому рівні. До речі, на сайті https://midea.kh.ua/produkciya/polupromyshlennye-kondicionery/ ви безпосередньо можете придбати промисловий кондиціонер в Харкові.

Існує безліч видів цієї техніки: центральні, шафові кондиціонери та мультизональні спліт-системи. Та чи інша конфігурація підбирається відповідно до проекту й залежить від площі приміщення і його особливостей. Так, для торгового залу супермаркету, виробничого цеху та складу буде вибране різне обладнання, навіть якщо площа їх виявиться приблизно однаковою.

Відмінність промислових кондиціонерів від побутових полягає, в першу чергу, в потужності, яка може досягати 5000 кВт. Мінімальна площа, що вимагає установки промислової установки, складає 150 м². Інша відмінність полягає в більш тривалому терміні експлуатації — в ряді випадків, до 30 років. Вкрай бажано, щоб монтаж установок виконувався справжніми професіоналами. Від цього залежить якість роботи обладнання.

Мультизональні системи кондиціонування

Всупереч розхожій думці, кондиціонер не є сучасним винаходом, оскільки прототип його з'явився ще в далекій давнині. Зрозуміло, старовинне обладнання було досить примітивним і являло собою прості повітроводи, що дозволяли свіжому повітрю проникати в приміщення. Подібні пристрої використовувалися ще в Стародавньому Римі та справлялися зі своїм завданням досить непогано.

Винахідником першого аміачного кондиціонера став В. Каріер, і сталося це в 1902 році. Устаткування монтувалось з зовнішньої сторони будівлі. Такий спосіб монтажу був обумовлений не тільки особливістю конструкції, яка виглядала досить громіздкою. Була відсутня можливість забезпечити 100 % герметичність системи, через що існувала небезпека потрапляння отруйних парів аміаку в повітря приміщення.

Однак при всій своїй недосконалості кондиціонер Каріера на той момент був досить надійним. Як тільки аміак навчилися замінювати фреоном (в другій половині XX століття), почалося повсюдне використання кондиціонерів промислового типу на виробництві.

Продуктивність праці перебуває в прямій залежності від чистоти повітря та температури в промислових і складських приміщеннях — цей факт давно доведений. Також монтаж кондиціонерів сприяє охороні праці та зниженню показників захворюваності на виробництві. Сьогодні промислові кондиціонери знайшли найширше застосування в торгово-розважальних і спортивних комплексах, заводських цехах, складських приміщеннях і офісних будівлях.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 109)
Наступна новина: Готелі в Коблево: що ...

КОМЕНТАРІ