Росія видворяє 20 працівників посольства Чехії у відповідь на схожий крок Праги

Росія видворяє 20 працівників посольства Чехії у відповідь на схожий крок Праги

20.04.21 12:10 0 367
Росія оголосила, що видворяє 20 працівників посольства Чехії в Москві після того, як Чехія видворила 18 дипломатів російського посольства в Празі, яких викрили як працівників російських спецслужб.

Як заявили в Міністерстві закордонних справ Росії, 16 чеських дипломатів і ще чотири працівники посольства мають залишити Росію до кінця дня 19 квітня.

У Чехії з цього приводу зазначають, що виїхати мусить практично весь політичний відділ чеського посольства, і в Москві залишиться лише близько п'яти чеських дипломатів.

Крім того, їм дали на виїзд практично добу; Чехія, видворяючи російських дипломатів-розвідників, дала їм на це дві доби.

Як пише чеське інтернет-видання Novinky.cz, у посольстві Росії в Празі до взаємних видворень працювало близько 120 осіб, у посольстві Чехії в Москві близько 60.

Увечері 17 квітня прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш повідомив, що існує обґрунтована підозра про причетність працівників російської військової розвідки, відомої як ГРУ, до вибухів на складах озброєнь у Чехії восени і взимку 2014 року.

У зв'язку з цим виконувач обов'язків міністра закордонних справ Чехії Ян Гамачек, який є також віцепрем'єром і міністром внутрішніх справ, оголосив про видворення з країни 18 російських дипломатів, які були ідентифіковані як працівники російських спецслужб – ГРУ, а також служби зовнішньої розвідки СВР. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: 18 російських дипломатів повинні покинути Чехію у зв'язку з роботою у російських спецслужбах

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чехія не виключає нових ...

КОМЕНТАРІ