Премією Вацлава Гавела за права людини нагороджено правозахисницю із Саудівської Аравії

Премією Вацлава Гавела за права людини нагороджено правозахисницю із Саудівської Аравії

20.04.21 12:01 0 385
Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) вручила премію імені Вацлава Гавела за права людини правозахисниці, феміністці з Саудівської Аравії Луджейн аль-Газлуль.

Нагороду у розмірі 60 тисяч євро від імені аль-Газлуль отримала її сестра під час онлайн-церемонії 19 квітня. Захід перенесли на кілька місяців через пандемію COVID-19.

ПАРЄ назвала Луджейн аль-Газлуль «однією з лідерів саудівського феміністичного руху, що здійснив кампанію за скасування системи чоловічого опікунства, заборони на кермування автомобілем жінками у Саудівській Аравії, а також за посилення захисту жінок, які стикаються з жорстоким поводженням».

Активістка «провела 1001 день у в'язниці через свою позицію і була звільнена тільки в лютому 2020 року, хоча, як і раніше, перебуває під домашнім арешттом та зазнає інших обмежень в своїй рідній країні», йдеться в повідомленні.

Премія Вацлава Гавела на честь відомого колишнього чеського державного діяча була заснована в 2013 році для відзначення «видатних дій громадянського суспільства на захист прав людини в Європі та за її межами».

Серед тих, хто раніше був відзначений премією Гвела, – Олесь Беляцький (Білорусь), Анар Мамедлі (Азербайджан), а також Людмила Алексєєва і Оюб Тітієв (Росія).

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У США сталася третя ...
Наступна новина: Росія видворяє 20 ...

КОМЕНТАРІ