Радник Зеленського: Україна до осені може отримати транш від МВФ

Радник Зеленського: Україна до осені може отримати транш від МВФ

21.04.21 10:10 0 433
Україна наближається до отримання коштів від Міжнародного валютного фонду (МВФ), і другий транш за чинною програмою співпраці може бути перерахований до вересня, сказав радник президента України з питань економіки Олег Устенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«5 мільярдів доларів було зарезервовано для України, 2,1 мільярда ми отримали. Тривають дуже активні технічні консультації. На зв'язку з Міжнародним валютним фондом перебуває не лише міністр фінансів, а й голова Кабінету міністрів, і голова Національного банку України Кирило Шевченко, і глава Міністерства юстиції Денис Малюська, і Міністерство енергетики з ними на зв'язку. І теж перебуває на зв'язку з ними Офіс Президента. І я сказав би, що ми очікуємо на прогрес», – твердить Устенко.

За словами чиновника, для отримання грошей ще треба ухвалити кілька рішень.

«Законопроєкти… стосовно і реформування судової системи, і антикорупційної архітектури, вони зараз на розгляді в парламенті», – наголосив Устенко.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив в інтерв'ю LB.ua, що Україна згідно зі взятими зобов'язаннями з МВФ «звужує коло невирішених питань».

«Зараз ключові питання: вища рада правосуддя, антикорупційні реформи – це ключові питання, які становлять основну складність», – розповів Марченко. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Перегляд програми співпраці з МВФ треба завершити до липня – радник Зеленського

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі люди,які ...
Наступна новина: Bellingcat: диверсією в ...

КОМЕНТАРІ