У Чехії відбуваються арешти причетних до участі в боях на Донбасі проти України – ЗМІ

У Чехії відбуваються арешти причетних до участі в боях на Донбасі проти України – ЗМІ

22.04.21 10:06 0 404
Чеські засоби інформації повідомляють про акцію Національного центру боротьби з організованою злочинністю поліції Чехії, який від ночі по всій країні затримує підозрюваних у причетності до участі в боях на Донбасі проти України.

Інтернет-видання Den?k N цитує представника Верховної прокуратури Чехії Мартіна Білого, який повідомив про п'ять затриманих фізичних осіб на цей час, яким іще не висунули офіційних обвинувачень. Перші повідомлення у ЗМІ говорили про 10 чи й 20 затриманих.

Цих осіб підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів терористичного нападу, фінансування тероризму і підтримки й пропаганди тероризму.

Ідеться про їхню участь у боях на сході України на боці угруповання «ДНР»; дехто з затриманих виїжджав туди сам, інші надавали їм підтримку.

Поліція Чехії, підрозділом якої є Національний центр боротьби з організованою злочинністю, повідомила лише, що ця акція не пов'язана з розслідуванням щодо вибухів на складах озброєнь 2014 року, за яким, за даними розслідування, стоять агенти російської військової розвідки, відомої за старим скороченням ГРУ.

Там обіцяють надати додаткову інформацію через кілька годин.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ