Чехія вимагає від Росії переглянути рішення про висилку дипломатів

Чехія вимагає від Росії переглянути рішення про висилку дипломатів

22.04.21 09:46 0 389
Чехія вимагає від Росії переглянути рішення Москви вислати з країни 20 співробітників чеського посольства. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек після зустрічі з послом Росії в Празі Олександром Змєєвським.

За словами міністра, якщо до полудня четверга 22 квітня Росія не виконає цю вимогу, Чехія вишле з країни стільки співробітників російського посольства, щоб їх залишилося не більше, ніж зараз у Росії чеських дипломатів. За повідомленнями, в Росії зараз залишилося тільки п'ять співробітників посольства Чехії з дипломатичним статусом.

Висилка з Росії 20 співробітників чеського посольства стала відповіддю на висилку з Чехії 18 російських дипломатів, які, як стверджує чеська влада, працювали на російські спецслужби. За словами Кулганека, це рішення ніяк не вплинуло на роботу російського посольства, оскільки російських дипломатів у Чехії в кілька разів більше, ніж чеських у Росії. Дії російської влади фактично паралізували роботу посольства Чехії в Москві. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вибухи в Чехії: прем'єр вибачився за «напад на товар» і заявляє про тероризм, прокурор не згоден

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На центральних вулицях ...
Наступна новина: У містах Росії проходять ...

КОМЕНТАРІ