З Ратушного не зняли електронний браслет попри скасування домашнього арешту судом – адвокат

З Ратушного не зняли електронний браслет попри скасування домашнього арешту судом – адвокат

23.04.21 08:03 0 406
Поліція та прокуратура не виконали рішення Київського апеляційного суду про скасування цілодобового домашнього арешту активісту Роману Ратушному, повідомила його адвокат Євгенія Закревська. Про це вона написала 22 квітня на своїй фейсбук-сторінці.

Юрист нагадала, що суддя напередодні скасувала рішення суду першої інстанції про задоволення клопотання слідчого Печерського районного управління Національної поліції, яким Ратушному заборонили залишати дім і зобов'язали носити електронний браслет. Ухвала набула чинності в той же момент, коли суддя апеляційного суду її зачитала.

«Але браслет з Романа не зняли. Контроль за його місцеперебуванням продовжується досі. Прокурор (Печерської окружної прокуратури Києва Ярослав – ред.) Мрачко (який власними вухами чув ухвалу Суду і відповідальний за її виконання) і слідчий, як би це коректно сказати... відморозились... Центр моніторингу, де одягали браслет «нічого не знає про скасування ухвали», «прокурор не повідомив» і «тупо немає повноважень», «інструкція 480», – написала Закревська.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Політ на літаку вже не ...
Наступна новина: На акціях за Навального в ...

КОМЕНТАРІ