ОАСК отримав позов до ДБР з вимогою надати інформацію про справу Чауса

ОАСК отримав позов до ДБР з вимогою надати інформацію про справу Чауса

23.04.21 08:36 0 338
Окружний адміністративний суд 22 квітня повідомив, що отримав позов проти Державного бюро розслідувань з вимогою надати відомості про кримінальну справу щодо колишнього судді Миколи Чауса, який нещодавно зник.

Позов містить вимогу визнати протиправною «бездіяльність ДБР» щодо неналежного, на думку автора, розгляду запиту адвоката Чауса про надання інформації.

«Позивач, зокрема, просить суд зобов'язати Державне бюро розслідувань надати вичерпні відомості про повний перелік кримінальних проваджень, за якими до ЄРДР внесені відомості про вчинення Миколою Чаусом, кримінальних правопорушень, які розслідуються ДБР, а також коли саме, за якими номерами, щодо яких обставин та за якою кваліфікацією внесені відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кишинів хоче зняти імунітет з військового аташе української дипмісії, щоб обшукати його авто у справі зниклого Чауса – ЗМІ

Зараз ОАСК вирішує, чи відкривати провадження за цим позовом.

Колишнього суддю Миколу Часа викрали 3 квітня в столиці Молдови Кишиневі, де він просить притулку. Його адвокат розповів, що група невідомих озброєних чоловіків схопили чоловіка в центрі міста. Згодом у міністерстві внутрішніх справ Молдови дійшли висновку, що Чауса викрали іноземні громадяни, які виїхали в Україну.

7 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна непричетна до зникнення Чауса, і запропонував Молдові створити спільну робочу групу.

15 березня 2021 року стало відомо, що Молдова остаточно відмовила Чаусу в політичному притулку. Чаус перебував на той момент у міжнародному розшуку. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Хто викрав колишнього українського суддю Чауса? Парламент Молдови проведе слідство

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вибух у Пакистані: ...
Наступна новина: 125 нових випадків COVID-19 ...

КОМЕНТАРІ