У Тернополі спостерігається стійка тенденція до зниження рівня захворюваності на COVID-19

У Тернополі спостерігається стійка тенденція до зниження рівня захворюваності на COVID-19

23.04.21 12:08 0 440
Медики та епідеміологи вчергове обговорили стан захворюваності на COVID-19 на Тернопільщині під час засідання оперативного штабу 22 квітня.

Статистичні дані, які свідчать про покращення епідситуації у регіоні, традиційно надав лікар-епідеміолог Володимир Паничев.

«Аналізуючи всі показники щодо захворюваності на COVID-19, хочу відзначити, що одинадцятий день поспіль в області зберігається тенденція до їх зниження. Позитивним є те, що зниження спостерігається і в самому Тернополі, адже за сім днів спостереження показник інцидентності тут зменшився аж на 326 одиниць».

Зі слів Володимира Паничева, показниками, що підтверджують тенденцію до зниження інтенсивності епідеміологічного процесу в області, є:

* зниження середньодобової кількості хворих до 260 випадків (в піковий період ця цифра складала близько 800 випадків за добу);

* зменшиення числа осіб, що продовжують хворіти. Станом на 22 квітня ця цифра становить 9209 (попередні показники - більше 10,5 тис. осіб);

* збільшення добової кількісті тих, хто одужав. Середній показник зараз - близько 500 осіб за добу, що практично вдвічі перевищує кількість осіб, хто захворів за добу;

* зниження середньодобової кількісті летальних випадків. В середньому летальність по області складає близько 6 випадків. Раніше ця цифра була 10-12 осіб за добу;

* зниження відсотка завантаженості ліжок у лікувальних закладах як для хворих з підозрами, так і для тих, хто хворіє та потребує кисневої підтримки.

«Тенденція щодо зниження захворюваності на COVID-19 в області буде спостерігатися ще до першої декади травня. Однак після 9-10 травня можливий повторний зріст захворюваності та два варіанти перебігу хвороби: незначне підвищення захворюваності з досягненням середніх показників по області 200-250 випадків, або завезення нових штамів не європейського походження, які ще не циркулювали в області», - додає Володимир Паничев.

Зважаючи на застереження лікарів, просимо жителів Тернопільської громади бути обережними і відповідальними та неухильно дотримуватися карантинних вимог як напередодні Воскресіння Хрестового, так і під час його святкування.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ