Нижня палата Конгресу США схвалила резолюцію на підтримку народу Білорусі

Нижня палата Конгресу США схвалила резолюцію на підтримку народу Білорусі

23.04.21 09:04 0 363
Палата представників Конгресу США схвалила резолюцію «На підтримку народу Білорусі і його демократичних устремлінь», в якій засудила фальсифікацію виборів і подальше придушення мирних акцій протесту «нелегітимним режимом Лукашенка».

Як повідомляє «Голос Америки», резолюцію підтримала переважна більшість членів Конгресу від обох партій – 355 осіб. Проти ухвалення резолюції проголосували 69 конгресменів, п'ять законодавців були відсутні під час голосування.

У тексті резолюції наводяться свідчення репресій проти громадян Білорусі, які виражали незгоду з режимом Олександра Лукашенка, в тому числі – проти журналістів, яких неодноразово затримували під час протестів. Кількох представників незалежної преси засудили до реальних тюремних термінів, або ж вони перебувають у СІЗО.

Серед згаданих у документі – популярний блогер, медіаконсультант білоруської служби Радіо Свобода Ігор Лосик. У середу виповнилося 300 днів, як він перебуває у СІЗО за звинуваченням в участі в організації масових заворушень. Суду над ним ще не було. 6 тижнів він голодував на знак протесту. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відновлюють санкції проти дев'яти підприємств Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Лановецький ...
Наступна новина: НАБУ оголосило в розшук ...

КОМЕНТАРІ