Чехія вводить обмеження на кількість співробітників у посольстві Росії в Празі – МЗС

Чехія вводить обмеження на кількість співробітників у посольстві Росії в Празі – МЗС

23.04.21 10:43 0 429
Влада Чехії оголосила, що вводить обмеження щодо кількості співробітників у посольстві Росії в Празі у відповідь на ту чисельність персоналу, яку дозволила Росія для посольства Чехії в Москві.

Новопризначений міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек не вказав, скільки саме співробітників російського посольства зачепить цей переїзд.

Водночас інтерв'ю виданню Lidovky.cz, опублікованому пізно ввечері 21 квітня, він вказав, що близько 60 співробітників російського посольства будуть вислані, якщо Москва проігнорує крайній термін, що дозволяє чеським дипломатам, які були недавно вислані у відповідь, повернутися до роботи до полудня 22 квітня. Москва назвала ультиматум «неприйнятним».

Кулганек сказав, що Росія повинна до кінця травня скоротити штат співробітників посольства до належного рівня.

19 квітня 18 російських дипломатів, яких чеська влада визначила як співробітників розвідки, покинули Прагу, в той час як 20 чехів-співробітників посольства у Москві також були змушені виїхати.

Міністерство закордонних справ Чехії заявило, що кількість чеських дипломатів в Москві після висилки становить п'ять осіб, та плюс ще 19 інших співробітників. За даними міністерства, в посольстві Росії в Празі зараз працюють 27 дипломатів і 67 інших співробітників. Обидві країни мають додатковий персонал в консульствах у інших містах. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сенат Чехії закликав розірвати договір про дружбу з Росією

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ