ПАРЄ ухвалила резолюцію із закликом звільнити Навального

ПАРЄ ухвалила резолюцію із закликом звільнити Навального

23.04.21 11:49 0 420
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію із закликом до російської влади негайно звільнити Олексія Навального з колонії, а також забезпечити йому повне дотримання прав, в тому числі необхідну медичну допомогу.

За резолюцію проголосували переважна більшість депутатів ПАРЄ (106 осіб). Проти виступили 26 осіб: члени російської делегації, а також представники Азербайджану та Вірменії. Серед тих, хто утримався – представники Туреччини, Сербії і один чеський депутат.

ПАРЄ закликає Москву виконати також рішення Європейського суду з прав людини у справі «Ів Роше», за яким Навальний відбуває термін в колонії. Росії необхідно звільнити Навального до наступного засідання комітету міністрів Ради Європи на тему захисту прав людини (воно заплановане на початок червня 2021 року).

Крім того, в тексті резолюції депутати вказали на порушення Європейської конвенції про права людини. Там зазначається, що стан здоров'я російського опозиціонера значно погіршився за час утримання під вартою: «Багато аспектів умов його утримання викликають додаткові питання про відповідність Європейській конвенції про права людини, в тому числі те, що його скарги на проблеми зі здоров'ям залишилися без відповіді».

Комісар Ради Європи з прав людини Дунья Міятович вже закликала Москву звільнити Навального. «Ще раз закликаю російську владу звільнити Навального і негайно надати йому повний доступ до медичної допомоги в зв'язку з серйозним погіршенням стану його здоров'я», – заявила вона. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На акціях за Навального в Росії затримали понад 1700 людей

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ