Міста-побратими Тернопіль та Вільянді (Естонія) поглиблюють літературну співпрацю

Міста-побратими Тернопіль та Вільянді (Естонія) поглиблюють літературну співпрацю

24.04.21 09:56 0 459
Днями відбулась чергова міжнародна онлайн-конференція за участю представників Тернопільської централізованої бібліотечної системи та бібліотечної спільноти м. Вільянді (Естонія).

Метою онлайн-зустрічі є налагодження співпраці між містами-партнерами у гуманітарному напрямку, популяризація історії, культури та літературної спадщини обох країн, а також зацікавлення і об’єднання читачів з України та Естонії. Під час конференції естонські партнери презентували м. Вільянді тернополянам та провели онлайн-екскурсію визначними місцями столиці повіту Вільяндімаа.

«Тернопіль і Вільянді – міста-побратими. І нам дуже приємно, що Естонія відкрила для себе наше місто. Завдяки цьому, в гуманітарній сфері ми можемо зробити дуже багато, бо це місто хоче відкрити нас для себе, а ми, в свою чергу, теж пізнаємо його. Тим паче, у місті Вільянді є своя невеличка українська громада, – розповіла заступниця директора з основної роботи центральної бібліотеки Оксана Лехіцька, - Завдяки співпраці читачі обох країн зможуть розширити знання про історію маленьких містечок Естонії та України. Адже тягнеться вона ще від польсько-шведської війни у 1602 році. Тоді у складі польської армії під проводом Гетьмана Самійла Кішки воювали понад 8 тисяч українських козаків».

Також, в рамках обміну досвідом книгозбірні з Тернополя і Вільянді зможуть поповнити свій літературний фонд для повнішої інформації про міста.

Нагадаємо, підписання Договору про партнерство між Тернополем та Вільянді відбулось у 2019 році під час офіційного візиту естонської делегації у наше місто.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Затверджено Концепцію ...

КОМЕНТАРІ