Тернопілля: поблизу пам'ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань» провели акцію з висадження дерев

Тернопілля: поблизу пам'ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань» провели акцію з висадження дерев

24.04.21 10:43 0 406
Напередодні 35-их роковин висадили дерева біля пам'ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань».

На 25-ту річницю біля цього пам'ятника висадили 25 туй. Цьогоріч вшановують 35-ті роковини, тому було висаджено ще 10 дерев.

"Ця акція нагадує нам усі наслідки та масштаби катастрофи на атомній електростанції. Місто Прип'ять досі не може повернутися до життя, сотні людей втратили життя через вплив радіації. Не маємо права забути про ці трагічні сторінки історії та той подвиг, який зробили для нас ліквідатори", - зазначив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Нагадаємо, катастрофа на ЧАЕС сталася в ніч на 26 квітня 1986 року. Реактор перегрівся і сталося два теплових вибухи, в результаті яких був зруйнований сам реактор і четвертий енергоблок ЧАЕС. У повітря потрапила велика кількість радіоактивних речовин. Спочатку вибух замовчувався, але після повідомлень зі Швеції, де виявили радіоактивні частинки, принесені зі східної частини СРСР, почалася екстрена евакуація жителів Київської області.

Навколо ЧАЕС створена 30-кілометрова зона відчуження. У липні 2019 на ЧАЕС ввели в експлуатацію новий саркофаг, який повинен прослужити мінімум 100 років.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Онлайн-трансляція п'ятої ...
Наступна новина: У Верховному суді ...

КОМЕНТАРІ