НБУ посилив гривню проти долара на 16 копійок

НБУ посилив гривню проти долара на 16 копійок

24.04.21 08:10 0 350
Національний банк України встановив на 26 квітня курс 27 гривень 90 копійок за долар, це на 16 копійок менше за офіційний курс на .

Регулятор таким чином відреагував на події на українському міжбанківському валютному ринку, де 22 квітня вперше за кілька днів торги завершилися нижче від психологічно важливої позначки 28 гривень за долар. За даними Finance.ua, 23 квітня зміни котирувань були незначними – від ранкового рівня 27 гривень 87–89 копійок до закриття сесії на рівні 27 гривень 92–94,5 копійки.

«Зменшення напруженості на кордонах України створює невеликий психологічний настрій на подальше зміцнення гривні до рівнів в 27,75–27,80 за долар, і на це налаштована частина покупців валюти», – писали перед початком торгів експерти сайту «Мінфін».

«З іншого боку, вже поступово починається період основних виплат відшкодувань ПДВ експортерам, і це традиційно тисне на курс гривні. Тому від того, як себе поведе ринок і який буде сформований курсовий тренд по долару впродовж п'ятничної сесії, багато в чому залежить і поведінка міжбанку наступного тижня», – додавали фахівці. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Гривня слабшає, долар росте: чи надовго?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Афганістан: у зіткненні ...
Наступна новина: Двох іранців засудили до ...

КОМЕНТАРІ