26 квітня 2021 року — 35-ті роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала

26 квітня 2021 року — 35-ті роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала

27.04.21 08:44 0 359
Шановна тернопільська громадо!

26 квітня 1986 року, в мирний час, Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом. Десятки тисяч українців стали біженцями.

Це одна з найбільших катастроф за всю історію людства. Однак без героїзму людей, які стали на боротьбу з катастрофою, її наслідки були б ще більшими.

Тому Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

А слово «Чорнобиль» - це не лише назва місця катастрофи, а й слово-синонім безпрецедентної мужності та героїзму пожежників, військових, інженерів, вчених, усіх, хто був причетний до ліквідації аварії та її наслідків.

Подякуємо тих, хто йшов у ядерне пекло рятувати всіх нас, розуміючи небезпеку, усвідомлюючи наслідки.

Коли Україна і світ були за крок до глобальної катастрофи, саме завдяки відвазі і мужності ліквідаторі, аварію вдалося локалізувати.

Також приклад героїв-чорнобильців став уроком боротьби з катастрофами для наступних поколінь. Як і в 1986 році, медики, волонтери, науковці, соціальні працівники стоять на передовій боротьби з коронавірусною катастрофою.

Тож усім героям-чорнобильцям, кого вже немає з нами, світла пам’ять та Царство Боже. Усім, хто поряд з нами – здоров’я, миру і добра.

Пам’ять про ваш подвиг викарбувана у серці кожного українця.

Слава Героям-чорнобильцям!

Слава Україні!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ