Термобілизна для чоловіків: як вибрати?

Термобілизна для чоловіків: як вибрати?

27.04.21 09:42 0 1533

Останнім часом багато виробників одягу і спортивного спорядження почали випускати цілі лінійки термобілизни. Вони користуються попитом не тільки у спортсменів, рибалок, мисливців або у тих, хто змушений працювати на вулиці в складних погодних умовах. Все частіше купувати термобілизну стали звичайні чоловіки, які хочуть відчувати себе комфортно на прогулянці в будь-яку погоду.

Навіщо чоловікам потрібна термобілизна?

За термобілизною майбутнє, адже саме цей одяг виробники виготовляють завдяки безліччю найсучасніших технологій, які роблять її ще більш зручною. Основні функції термобілизни — виводити вологу і зберігати тепло. Але крім цього існують спеціальні моделі одягу, які забезпечують різний рівень компресії, що особливо необхідно спортсменам для збільшення продуктивності. Для того, щоб цей одяг можна було носити, не знімаючи багато годин, а іноді й кілька днів, було розроблено спеціальне антибактеріальне покриття, яке не дає розмножуватися бактеріям і запобігає появі неприємного запаху. Деякі види ниток для термобілизни навіть покривають чистим сріблом, яке відоме своїми антибактеріальними властивостями. Гарна термобілизна чоловіча не тільки забезпечує сухість і тепло, ай абсолютно не обмежує рух. Ви не повинні відчувати її на собі. Більш того вона тонка, легка і непомітна під одягом.

На вид термобілизна мало відрізняється від повсякденного одягу, але зазвичай вона більш облягає. Весь секрет функціональності цього одягу в спеціальних матеріалах і особливої технології плетіння волокон. Чоловіки можуть вибрати для себе труси, довгі облягаючі нижні штани, шорти, майки, футболки з довгим або коротким рукавом, і навіть гольфи або шкарпетки. Як же серед різноманіття різних моделей вибрати відповідне саме для вас? Для початку визначимо, які види термобілизни існують і для чого вони призначені. Існує кілька різновидів матеріалів для виробництва такого одягу. Найпоширеніші з них це різні синтетичні тканини. Найчастіше можна зустріти термобілизну з поліпропілену або поліестеру.

Багато представників сильної статі вважають, що носити одяг з синтетики шкідливо, так як в ньому шкіра «не дихає», але коли ви багато годин перебуваєте на відкритому повітрі в холодну погоду або займаєтеся зимовими видами спорту, наприклад, гірськими лижами або сноубордом, головне не промокнути й не замерзнути. Річ у тому, що натуральні тканини такі, як бавовна, вбирають і утримують вологу. Коли ви активно рухаєтеся і потієте, такий одяг швидко намокає і вам стає холодно. Синтетична тканина швидко виводить зайву вологу назовні через спеціальні канали та володіє теплоізоляційними властивостями, тому в ній вам буде тепло і комфортно. Термобілизну з синтетики зазвичай вибирають професійні спортсмени або ті, хто збирається носити її влітку або в помірно холодну погоду, так як вона найкраще справляється з виведенням вологи, коли ви потієте.

Для риболовлі, полювання або зимових прогулянок потрібний одяг, який скоріше буде зігрівати, ніж виводити рідину тому, що ви не збираєтеся активно рухатися і потіти. Для таких випадків можна вибрати термобілизну з синтетики з додаванням натуральних тканин, бавовни або вовни. Такі комбіновані варіанти краще зберігають тепло, але швидше намокають. Багатьом людям не подобаються тканини з додаванням вовни, бо вони можуть колотися. Якщо ви хочете вибрати тонку, м'яку і теплу термобілизну зверніть увагу на моделі, в складі яких є шерсть мериноса. Цей цінний матеріал найвищої якості останнім часом використовується при виробництві термобілизни все частіше. Якщо ви все ж хочете купити білизна з натуральних матеріалів для повсякденного використання, подумайте над придбанням одягу з бамбукової тканини. Це відмінна альтернатива бавовні, яку корисно носити. Єдиний мінус такої термобілизни — висока ціна.

Як вибрати термобілизну для чоловіків?

Термобілизна може відрізнятися товщиною. Найчастіше зустрічаються:

  • одношарові;
  • двошарові;
  • тришарові моделі.

Більш тонка білизна підійде для літнього періоду, так як вона не призначене для захисту тіла при низьких температурах. Двошарову білизну краще вибирати, для використання взимку. Влітку в ньому буде жарко і незручно. Третій шар термобілизни зазвичай необхідний людям, які страждають від алергічних реакцій. Цей шар стикається з чутливою шкірою, тому його просочують спеціальними речовинами, які мінімізують можливість виникнення алергії.

Як ви бачите, щоб правильно вибрати термобілизну, в першу чергу вам потрібно визначитися, за яких погодних умовах і для чого ви плануєте її використовувати. Вибір правильного розміру термобілизни вкрай важливий. Вона не повинна вільно бовтатися. По-перше, в цьому випадку втрачаються теплоізоляційні якості. По-друге, вона буде помітна під одягом. Занадто облягаюча термобілизна буде сковувати ваші рухи. Важливо вибрати золоту середину. Термобілизна має щільно прилягати до шкіри, але не заважати вам рухатися. При примірці спробуйте нахилитися, присісти, підняти руки.

Зверніть увагу на шви, у якісних моделей вони максимально плоскі і часто знаходяться зовні. При безпосередньому контакті термобілизни зі шкірою грубі, опуклі шви можуть натирати. Зараз є безліч безшовних моделей з синтетики, які особливо зручні при заняттях спортом. При виборі термобілизни не зайвим буде придбати й спеціальні шкарпетки чи гольфи. У холодну і сиру погоду особливо важливо, щоб ноги залишалися в теплі і були сухими.

Зверніть увагу на шкарпетки з антибактеріальним покриттям волокон, які навіть при тривалому використанні допоможуть уникнути появи неприємного запаху. Навіть якщо ви випадково промочите ноги, такі шкарпетки висохнуть набагато швидше, ніж звичайні. Гарна і якісна термобілизна коштує недешево, тому краще вибирати товари від перевірених виробників наприклад, фірми x-bionic. Також можна заздалегідь ознайомитися з відгуками в інтернеті, але найголовніше, щоб вам було зручно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 97)
Попередня новина: Тернопільщина отримала ...
Наступна новина: Оскар-2020: найкращим ...

КОМЕНТАРІ