Навіщо потрібна автоцивілка?

Навіщо потрібна автоцивілка?

27.04.21 22:23 1 562

Щорічно власники автомобілів та інших транспортних засобів в обов'язковому порядку повинні купувати поліси страхування ОСАЦВ. Це спосіб захисту постраждалих в разі ДТП. Найчастіше її називають автоцивілка. Оформити її можна на сайті https://www.utico.ua/page/avtocivilka-oscpv.

Що таке автоцивілка?

Це захист кожного водія від непередбачених витрат при виникненні ДТП. Страхова компанія зобов'язується виплатити кошти на ремонт автомобіля постраждалій стороні. Винуватцю аварії компенсація згідно ОСАЦВ не годиться, тому відновлення особистого транспортного засобу він виконує самостійно.

Автостраховка є обов'язковим документом, який повинен бути у власників всіх видів автомобілів, що реєструються або ввозяться в Україну. Це такий же потрібний документ, як техпаспорт або посвідчення водія. Якщо в автолюбителів не буде страховки при перевірці документів працівниками ДПС, то йому загрожує штраф в розмірі від 425 до 850 гривень.

Чи обов'язково купувати поліс?

Відсутність автоцивілки у водія, який керував транспортним засобом, — це не тільки загроза отримання штрафу. У разі вчинення ДТП власник може заощадити чималі гроші, виключивши необхідність відшкодування збитку зі своєї кишені. Компенсація страховою компанією виплачується не тільки на ремонт автомобіля, а й на лікування постраждалих в ДТП людей.

Наявність страхового поліса — це ще й захист від водіїв, які не мають автоцивілки. Якщо ви стаєте учасником ДТП, а у винуватця при цьому не виявиться поліса, то ваша страхова компанія зобов'язується компенсувати кошти на ремонт авто і лікування.

Від чого ОСАЦВ не рятує?

Страховка не покриває ризики при викраденні автомобіля або його пошкодження при зломі, а також аваріях, які виникли з причини природних і техногенних факторів. Також не вбереже автоцивілка власника авто від ситуацій, коли співробітник ДПС позбавляє його водійських прав через створення аварійних ситуацій на дорозі.

На який термін можна застрахуватися?

Максимальний термін оформлення поліса ОСАЦВ - 1 рік. Після закінчення терміну придатності автоцивілки необхідно оформити новий договір. Залежно від ситуації, водії можуть також оформити поліс на термін від 15 днів.

Короткострокові договори потрібні:

  • Власникам автомобілів, які не зареєстровані або тимчасово зареєстровані.
  • Власникам автомобілів, що мають закордонну реєстрацію, які тимчасово ввозяться в Україну.
  • Завершується термін дії договору о 24:00 від дати, зазначеної в договорі. Чим менше термін оформлення автоцивілки, тим вище його вартість.

Як відбувається виплата?

Для отримання виплати в страховій організації водієві необхідно пред'явити агенту довідки про характер аварії, рішення суду і поліс ОСАЦВ.

Отримання виплати можливо двома способами:

  1. Якщо організації мають угоду врегулювання дій, то збиток виплачує ваша компанія, з якою потім розраховується страховик винуватця аварії. В Україні такі угоди були підписані 18 страховими агентствами.
  2. Надання повного пакета документів страховій компанії винуватця ДТП. Сума відшкодування розраховується індивідуально для кожного випадку. Максимальний розмір виплати на ремонт не перевищує 100 тисяч гривень, а по здоров'ю на одну людину — до 200 тисяч гривень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 100)
Попередня новина: Доставка суші додому: ...
Наступна новина: Переваги доставки їжі додому

КОМЕНТАРІ

аватар країна
DianaXXX - 27.04.21

Каждая статья автора отлична от предыдущей. Вывод: читать автора :)