На Тернопільщині розпочнуть щеплення вакциною AstraZeneca-SKBio

На Тернопільщині розпочнуть щеплення вакциною AstraZeneca-SKBio

28.04.21 10:09 0 372
Тернопільщина отримала 13700 доз вакцини AstraZeneca-SKBio. Її використовуватимуть для щеплення людей віком 65+.

Як зазначила начальниця Департаменту охорони здоров'я ТОДА Ольга Ярмоленко, щеплення цією вакциною розпочнеться у середу, 28 квітня. Його проводитимуть у пунктах вакцинації.

«В області зареєстровано 57 пунктів вакцинації. Міністерство охорони здоров'я хоче тестувати можливості нашої системи, яка проводить вакцинацію. Відтак щодня кожен пункт вакцинації виконуватиме по 30 щеплень препаратом AstraZeneca-SKBio», - розповідає Ольга Ярмоленко.

Частину отриманої вакцини залишать для другого щеплення громадян, яких імунізували в період із 24 лютого вакциною AstraZeneca/CoviShield. Попередньо буде складено списки осіб, які підлягають ревакцинації.

Отриману вакцину планують використати до кінця травня.

«Ми повинні скористатися можливістю вакцинуватися та віднестися до цього надзвичайно відповідально. Кожна доза препарату може врятувати комусь життя. Простіше отримати антитіла від вакцинації, ніж в наслідок перенесеної хвороби», - наголошує Ольга Ярмоленко.

Додамо, що від початку вакцинальної кампанії на Тернопільщині імунізували 19799 осіб, з них 17998 CoviShield, 631 CoronaVak, 1170 Pifizer.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області 8 ...
Наступна новина: Росія вислала італійського ...

КОМЕНТАРІ