У Казахстані засудили 51 особу за смертельні етнічні заворушення 2020 року

У Казахстані засудили 51 особу за смертельні етнічні заворушення 2020 року

28.04.21 11:10 0 368
Суд Джамбулської області на півдні Казахстану оголосив вироки 51 фігуранту у справі про смертельні етнічні заворушення, які сталися в лютому 2020 року.

27 квітня суд засудив вісім підсудних до тюремних термінів від 15 до 20 років після визнання їх винними у вбивстві та участі у масових заворушеннях. Також один підсудний був засуджений до 11 років за ґратами, один – до семи років ув'язнення, ще сім чоловіків – до п'яти років. Одного обвинуваченого було виправдано, а решті оголосили умовно-дострокові покарання – обмеження свободи на термін від двох до шести років.

Відповідачі, згідно зі своєю роллю в сутичках між етнічними казахами та представниками дунганської меншини (мусульманської групи китайського походження) були визнані винними у різних злочинах, включно зі вбивствами, організацією та участю в масових заворушеннях, незаконним володінням зброєю та боєприпасами, пограбуваннями та іншими злочинами.

Гучний судовий процес розпочався в грудні 2020 року і відбувався в слідчому ізоляторі в столиці Джамбульської області, місті Таразі.

Унаслідок насильства в кількох селах на початку лютого 2020 року загинули 11 людей, десятки постраждали, серед них – 19 поліцейських. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сутички в Казахстані: кількість загиблих зросла до 11

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За добу від COVID-19 ...

КОМЕНТАРІ