Цікаве про воду зі свердловини

Цікаве про воду зі свердловини

28.04.21 17:47 8 653

Все частіше власники приватних будинків обирають в якості джерела водопостачання свердловини. Підземні води вважаються більш стабільним джерелом, аніж колодязь та якіснішим, ніж вода з центрального водопроводу. При цьому вони теж мають багато нюансів, про які не слід забувати, якщо ви плануєте використати цей спосіб підведення води для свого будинку.

Класифікація підземних вод за глибиною залягання:

  • Верховодка з глибиною залягання до 5 м. Склад такої води не можна вважати корисним для людини, адже вона збирає усе, що змито з поверхні землі (нітрати, пестициди, фосфати, важкі метали і багато іншого).
  • Ґрунтові води – 5-30 м від поверхні. Вони чистіші, проте їх рівень залежить від сезону, клімату, рослинності. Саме ці води потрапляють у звичайні колодці. Їх часто використовують у приватних будинках, підводячи воду в будинок з допомогою насоса зі зворотним клапаном та трубопроводу.
  • Басейни між водотривкими глинистими та іншими шарами – вони можуть сягати глибини до 280 м.

Свердловина піщаного горизонту

Один з найпоширеніших типів свердловин, яка має високу продуктивність та задовільну якість води. Окрім того її часто використовують, так як для її облаштування не потрібно жодних дозвільних документів.

Бурова машина опускає трубу з сітчастим фільтром на кінці (від піску, глини та грубих домішок). Туди ж встановлюється насос для відкачування води, обов’язково з зворотнім клапаном, придбати які вигідно на https://koer-sanitary.com/ua/zapirna-armatura/zvorotnij-klapan. Насос подає воду в накопичувальний бак для осадження та очищення.

Глибина такої свердловини від 20м, проте на рівнинах може досягати до 50м. Така вода не є найкращої якості, проте вона має важливу перевагу – її легко очистити, так як в ній не містяться токсини та мікробіологічні відходи, які є у ґрунтових водах.

Артезіанська свердловина

Це найглибші свердловини, але їх води відрізняються особливою чистотою, тому вони ціняться найвище. Проте слід пам’ятати, що не всюди можна знайти води цього горизонту. Інколи вони пробиваються на поверхню самостійно, утворюючи артезіанські джерела.

Принцип роботи такої свердловини такий же, як ми описали вище. Цікаво, що у гірській місцевості їх можна знайти близько до поверхні – на 20-30м. Така вода ідеальна для пиття та приготування їжі, оскільки це єдине джерело справді чистої води. Якщо у вашому регіоні є можливість відшукати таку свердловину та підвести артезіанську воду до будинку, то можете вважати себе щасливчиком, проте свердловини піщаного горизонту при правильному очищенні теж є хорошим варіантом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 117)
Попередня новина: Почему стоит купить себе ...
Наступна новина: GeniusMarketing: развод или ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Densdenss - 28.04.21

ух ти...

аватар країна
novocsorci - 28.04.21

ништяг, все правильно написано. Молодец!

аватар країна
catigty - 28.04.21

Мне, например есть чем поделиться, думаю не только мне.

аватар країна
Ex3maL - 28.04.21

Супер-пупер!

аватар країна
misantego - 28.04.21

Очень понравилась ваша статья

аватар країна
palambala - 28.04.21

Автор, а Вы в каком городе живете если не секрет?

аватар країна
suckylucky - 28.04.21

Отличная Инфа

аватар країна
Oreiro24 - 28.04.21

Гучний заголовок і стаття норм - можна ловити траф з ПС