Мінрегіон сприяє розвитку туристичного потенціалу України через цифровізацію регіонів та забезпечення громад сучасною інфраструктурою

Мінрегіон сприяє розвитку туристичного потенціалу України через цифровізацію регіонів та забезпечення громад сучасною інфраструктурою

29.04.21 08:54 0 397
У контексті розвитку туризму Мінрегіон робить акцент на регіональну цифровізацію і спирається на значні успіхи України в реалізації реформи децентралізації. Таку думку висловив заступник Міністра розвитку громад та територій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Дудченко 23 квітня під час міжнародної туристичної конференції «Туризм. ReStart» в Одесі. Метою форуму було висвітлення важливих питань, які стосуються туристичної галузі та співпраці щодо її відновлення в період пандемії. До конференції, окрім представників органів влади, долучились функціонери туристичної галузі та міжнародні експерти.

«Активне впровадження цифрових технологій і трансрегіональний обмін кращими практиками стануть рушійною силою трансформації туристичної галузі. Найбільш діджитал-прогресивні регіони, і навіть окремі громади, зможуть стати центрами тяжіння туризму з мільйонами гостей на рік», — зазначив Олександр Дудченко.

Мінрегіон ставить собі за мету впродовж найближчих років створити зручну та доступну інфраструктуру в громадах України. Кожен регіон буде забезпечений достатньою кількістю центрів безпеки, креативної економіки та культури. Також на часі впровадження системи просторового планування, що дозволить гарантувати безпеку для місцевого бізнесу, підвищити інвестиційну привабливість регіонів та залучати фінансову допомогу для розвитку туристичних об'єктів.

Під час конференції було обговорено можливі напрямки розвитку туризму в період пандемії. Також міжнародні експерти поділились власним досвідом щодо розширення туристичного потенціалу регіонів.

#КабінетМіністрів #ОфісПрезидента

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Як вибрати школу ...

КОМЕНТАРІ